En kiropraktorklinik har været savnet i Ebeltoft, og Anja Borgaard Høybye glæder sig da også over, at hun og to andre kiropraktorer igen kan hjælpe de lokale patienter.

En kiropraktorklinik har været savnet i Ebeltoft, og Anja Borgaard Høybye glæder sig da også over, at hun og to andre kiropraktorer igen kan hjælpe de lokale patienter.

Nye kiropraktorer rykker i Sundhedshuset

Både i Grenaa og Ebeltoft håbes der på masser af positive synergier ved at være tæt på andet sundhedsfagligt personale

Af
Simon Carlson

Grenaa Rygcenter Midtvest, som tidligere på året overtog kiropraktor Niels Klougarts forretning, er rykket fra Kannikegade til Sygehusvej, hvor kiropraktorklinikken nu er en del af Sundhedshuset.

Det er samme tankegang i forhold til lokation, som man har i rygcentrets klinik i Ebeltoft.

Her har det siden november 2019 ikke været muligt at tage til kiropraktor, siden Niels Klougart stoppede.

Nu er det altså Rygcenter Midtvest, som står bag kiropraktorklinikken, og her har de ventet med længsel på at komme i gang oven på overtagelsen og sidenhen corona-nedlukning. Det fortæller Anja Borgaard Høybye, der bliver et af de faste nye ansigter i klinikken.

"Vi har glædet os helt vildt, og vi kan også mærke, at vi er savnet. Der har været rigtig stor efterspørgsel den seneste tid fra folk, der har ventet på, at vi skulle åbne. I lang tid har patienterne været nødt til at tage til klinikken i Rønde. Det er jo egentlig ikke så langt, men for folk med for eksempel store rygproblemer er det en stor udfordring. Derfor ser vi rigtig meget frem til at kunne tage imod dem her i Ebeltoft," fortæller Anja Borgaard Høybye.

Speciale i børn

Hun er en af medejerne af Rygcenter Midtvest. De seneste måneder, mens det meste af landet har været lukket ned, og der også har været diverse restriktioner på sundhedssektoren, har Anja Borgaard Høybye og de ansatte brugt tiden til at istandsætte og klargøre den nye klinik i Sundhedshuset i Nørreport.

Ligesom i klinikken i Grenaa giver det ifølge Anja Borgaard Høybye en masse positive synergieffekter at være tæt på andet sundhedsfagligt personale som eksempelvis læger og fysioterapeuter.

Placeringen i Sundhedshuset er optimal i forhold til samarbejdet med andet sundhedsfagligt personale som for eksempel sundhedsplejersker i forbindelse med behandlinger af spædbørn.

Placeringen i Sundhedshuset er optimal i forhold til samarbejdet med andet sundhedsfagligt personale som for eksempel sundhedsplejersker i forbindelse med behandlinger af spædbørn.

Hun er selv specialiseret inden for spædbørn, børn og unge, samt gravide og efterfødselsproblematikker, og giver det rigtig god mening at være til stede i Sundhedshuset.

"Vi ser en stigning i antallet af børn, der kommer ind til os. Det er faktisk hvert sjette spædbarn , der kommer en tur til kiropraktor, fordi vi kan tjekke, om kroppen og motorikken er i orden, og vi kan også diagnosticere eventuelle problemer. Vi vil gerne satse mere på arbejdet med børn her i Ebeltoft, og derfor er det helt optimalt, at vi ligger her i Sundhedshuset, hvor vi blandt andet kan få et godt samarbejde med sundhedsplejerskerne," siger Anja Borgaard Høybye.

Hjælp til turister

Indtil videre er klinikken i Ebeltoft åben hver onsdag, og Rygcenter Midtvest tager løbende evalueringer af, om der er behov for at udvide åbningstiderne. Efterspørgslen er i hvert fald allerede begyndt, og selv om kiropraktorer måske ikke ligefrem er det typiske sæsonerhverv, så fornemmer Anja Borgaard Høybye, at det for potentielle patienters vedkommende er et godt tidspunkt, klinikken nu igen er åben.

"Jeg har selv sommerhus her i Ebeltoft, så jeg ved, hvor mange turister der er her i løbet af sommeren. Derfor er jeg da rigtig glad for, at vi åbner op til sommerferien, så vi kan være her, hvis der også er nogle af turisterne, der får brug for hjælp," konstaterer Anja Borgaard Høybye.

Publiceret 21 June 2020 19:00