Frank Pedersen modtager pokalen som Årets Ildsjæl. Her overrakt af Jytte Bjørn. Foto: Landsbyfællesskabet Østdjurs

Frank Pedersen modtager pokalen som Årets Ildsjæl. Her overrakt af Jytte Bjørn. Foto: Landsbyfællesskabet Østdjurs

Årets ildsjæl hædret i landsbyklyngen Østdjurs

Masser af spændende projekter på vej i fællesskabet

Rosmus Frank Pedersen blev hædret med vandrepokalen som årets frivillige ildsjæl på generalforsamlingen 18. juni på Rosmus Skole.

I motivationen for hyldesten hedder det, at Frank Pedersen brænder for at få de unge til at spille sammen og han er altid klar med hjælp og udstyr, ligesom Frank Pedersen også er primus motor i Rock i Rusk, som i år fyldte 40 år.

På generalforsamlingen fortalte klyngens bestyrelsesformand Lars Robdrup desuden om alle de ting, der er gang i lokalområdet.

”Der er ingen tvivl om, at vi er nået milevidt i forhold til alternativet – at vi ikke havde startet vores landsbyfællesskab” udtaler formanden i en pressemeddelelse.

Verdensmålenes Hus i Tirstrup er godt i vej med håb om et projekt til op imod ni millioner kroner. I Tirstrup er der ligeledes også godt gang i byfornyelsen, hvor der allerede er meget synlige resultater langs hovedvejen.

Masser af projekter

I klyngen har der været god succes med projektcafeer, hvor man både spiser sammen og drøfter de mange projekter og ideer. Der er stort fokus på bæredygtighed og de lokale producenter af fødevarer arbejder med at få samlet og organiseret salget.

Med projektet nyboskab/nabofællesskab er nye familier tiltrukket af mulighederne på landet.

”Det er en spændende og god udvikling vi er inde i. Der er masser af potentiale i vores landsbyfællesskab, og den nyvalgte bestyrelse har masser af spændende projekter at give sig i kast med," lyder det fra formand Lars Robdrup.

På generalforsamlingen blev tre nye ansigter valgt ind i bestyrelsen. Det er Frederik Svinth, Thomas Hansen og Sofie Magos. Jørgen Brøgger blev genvalgt til en periode mere.

Fem bestyrelsesmedlemmer fortsætter et år mere. Det er Peter Koustrup, Jytte Bjørn, Rebecca Vetter, Allan Kartin og Lars Robdrup.

Landsbyklyngen Østdjurs dækker landsbyerne i Rosmus Skoledistrikt, men i praksis også Holme og de der har lyst til at være med på den anden side af kommunegrænsen.

SC

Publiceret 21 June 2020 19:30