Arkivfoto:

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Nu kan man blive testet i flere østjyske byer

Region Midtjylland har åbnet for covid-19-testvogne i en række øst- og midtjyske byer. Også i sommerlandet og ved grænseovergange er der testvogne på vej

Af
IDA SEJERSDAL DREIAGER

JP AARHUS

Nu kan man blive testet for covid-19 i flere østjyske byer, herunder Grenaa og Skanderborg. Fredag åbnede Region Midtjylland to nye mobile testenheder på vegne af Testcenter Danmark og Sundhedsministeriet. Det gør det muligt at blive testet i en række byer, der er relativt langt fra Aarhus, Viborg og Herning, hvor de store teststationer i regionen ligger, og med de ekstra testvogne er håbet, at flere vil lade sig teste.

I praksis er testenhederne varevogne, som kan køre ud til sundhedshuse og andre steder, hvor det er muligt at stille udstyret op og teste et par timer. Dermed kan man med de nuværende to vogne tilbyde test i otte byer.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Kort:

Kort: Region Midtjylland

"Hver bil er tilknyttet en af de store teststationer i Aarhus, Viborg og Herning. Det er personale derfra, der kører med ud og tester. Det kan være medicinstuderende, bioanalytikere, sygeplejersker eller andre, der arbejder ude i teltene med at teste," siger direktør for Midtjyllands Præhospital Per Sabro Nielsen.

Test i sommerlandet

Ud over at give mulighed for at teste i flere byer vil man i løbet af sommeren sende mobile testenheder ud på steder, hvor der færdes mange mennesker, eller hvor der er direkte grænseovergange til udlandet. Aarhus Lufthavn og Grenaa Havn nævnes som eksempler, hvor de mobile testenheder vil dukke op, så man kan blive podet for covid-19.

"Vi finder 10 hotspots, hvor der er mange mennesker og turister. Vognen kører ind et passende sted – f.eks. på parkeringspladsen ved Djurs Sommerland – og så åbner de dørene og sætter plakater op, så folk kan se, at de kan blive testet," siger Per Sabro Nielsen, der fortæller, at der kommer en plan for de nye vogne i næste uge.

Testvognene, der skal bruges i sommerlandet, har i modsætning til dem, der allerede er åbnet, et rum med stole og skabe bagi, så man kan lave testen direkte i vognen. Også dem har Region Midtjylland på nuværende tidspunkt to af.

Tilbuddet om at blive testet er kun for raske patienter, så hvis man har symptomer på covid-19, skal man fortsat kontakte sin læge og ikke møde op.

Publiceret 20 June 2020 13:49