KPI’s hurtige offensivspiller Martin Holm Hansen kom først på scoringstavlen i straffesparkskonkurrencen i sejren mod Auning IF. Nu venter IF Midtdjurs på lørdag i et vaskeægte lokalopgør på Ryomgård Stadion. Arkivfoto

KPI’s hurtige offensivspiller Martin Holm Hansen kom først på scoringstavlen i straffesparkskonkurrencen i sejren mod Auning IF. Nu venter IF Midtdjurs på lørdag i et vaskeægte lokalopgør på Ryomgård Stadion. Arkivfoto

Pokalfodbold: KPI klar til lokalopgør efter sejr på straffespark

Målmand André Tonnesen blev dagens helt, da Kolind-Perstrup IF slog Auning IF i Sydbank Pokalen og går videre til lokalbraget mod IF Midtdjurs lørdag i Ryomgård

Efter 120 minutters spil uden scoring måtte de dødtrætte spillere fra Auning IF og Kolind-Perstrup IF ud i en straffesparkskonkurrence i pokalopgøret tirsdag aften på Auning Stadion.

Efter en kamp uden scoringer i hverken den ordinære spilletid eller den forlængede spilletid, skulle en straffesparkkonkurrence afgøre opgøret, og her kan som bekendt alting ske.

”Vores dygtige målmand André Tonnesen havde ikke haft meget at se til, men han slog til, da det gjaldt,” siger KPI-træner Dennis Holdgaard, som selv bor i Auning, har trænet Auning IF og har haft Auning IF som sin barndomsklub.

Med sejren på 3-2 blev det Kolind-Perstrup IF, som lørdag kl. 14.00 møder ærkerivalerne fra IF Midtdjurs på Ryomgård Stadion i næste runde af Sydbank Pokalen. De røde fra Ryomgård måtte også slide hårdt i det på udebane i Purhus før IF Midtdjurs efter forlænget spilletid kunne tage hjem med en 3-2 sejr i bagagen på to mål på straffespark af Emil Ring Kristensen og et mål af Frederik Laursen.

”Det bliver bestemt en spændende kamp og jeg ser det som en åben kamp, fordi vores formkurve ikke er på plads endnu. Holdene spiller i forskellige rækker, men niveau-forskellen udviskes, når spillerne ikke har trænet. Det kan blive afgørende, at spillerne ikke er i kampform endnu,” siger Dennis Holdgaard.

Kolind-Perstrup IF er et etableret Serie 1-hold, mens IF Midtdjurs de seneste sæsoner har måttet kæmpe for at holde sig i Serie 3. Men der blæser nye vinde i Ryomgård, hvor der med den kun 23-årige Rasmus Brasch som spillende træner er sat en helt ny dagsorden.

”Det er efterhånden nogen år siden, at KPI og IFM har mødt hinanden. Men vi har noteret os, at IF Midtdjurs er blevet forstærket, og at holdet har fået en spillende træner, som har erfaring fra højere niveau,” fortsætter Dennis Holdgaard, som forudser en åben kamp og udsigt til mange tilskuere på Ryomgård Stadion.

Spillerne manglede timingen

Forhåbentlig kan Dennis Holdgaards tropper også præstere bedre mod lokalrivalerne, for tirsdagens kamp mod Auning IF var ikke en særlig velspillet kamp.

”Det var ikke en seværdig kamp. Det var meget varmt, og spillerne manglede timingen og lavede alt for mange fejl,” siger Dennis Holdgaard. Han stillede op uden en knæskadet Stig Zacher, Sebastian Konrad, som ikke er kommet i gang med træningen, og uden Rasmus Meyland, som var forhindret. Til gengæld var der blevet plads i truppen til flere af de unge spillere, som banker på for en plads på det bedste hold.

”I det store hele er vores trup intakt, men vi vil godt bruge nogle af vores unge spillere. De får også lov til at vise sig frem i kampen mod IF Midtdjurs,” siger Dennis Holdgaard.

Målmand André Tonnesen var skarp, da tingene skulle afgøres i straffesparkskonkurrencen tirsdag aften mod Auning IF. Kolind-Perstrup IF scorede ved Martin Holm Hansen, Jakob Degn Larsen og Marc Pedersen, mens Mikkel Fanø brændte sit forsøg. Det femte spark var overflødigt, for André Tonnesen havde med to redninger og efter et brændt forsøg sikret gæsterne fra Kolind sejren med 3-2.

Auning IF leverede en gedigen holdindsats

”Det var en meget lige kamp, som kunne gå begge veje, og det var ærgerligt, at vi tabte straffesparkskonkurrencen,” siger Auning IF’s træner Claus Svenningsen. Han måtte erkende, at Auning IF tilsyneladende ikke har heldet med sig, når kampene skal afgøres på straffespark. I efteråret tabte Auning sin play-off kamp mod Ådalen IF om oprykning til Serie 2 på straffespark efter at have domineret kampen totalt.

Auning IF var uden sin korsbåndsskadede anfører Simon Vest, og måtte desuden se bort fra de to rutinerede brødre Christian og Andreas Dahl Andersen

”Bortset fra de første fem minutter synes jeg vi kontrollerede kampen. Kolind-Perstrup IF var ikke særlig farlige, og vi holdt deres farligste mand Martin Holm Hansen uden for feltet. Vi skabte tre-fire rigtig store chancer, og vi burde have sparket en af dem i mål. Blandt andet havde Asger Køtter et helt frit skud. Det blev en kamp med nogle uskarpe angreb, og med to gode forsvar og med dygtige målmænd i begge ender,” siger Claus Svenningsen.

”Når vi spiller to rækker under Kolind-Perstrup IF er det godt gået at holde dem fra at score. Det var en gedigen holdindsats, og vi manglede kun at putte en af vores chancer i kassen,” siger Claus Svenningsen.

Asger Køtter og Bobby Brix scorede i straffesparkskonkurrencen, og målmand Mikkel Nygaard nappede Mikkel Fanøs forsøg. Frederik Køtter blev valgt til kampens spiller på Auning IF’s hold.

Med nederlaget i pokalturneringen er sæsonen slut for Auning IF. Holdet træner videre og får måske en træningskamp, inden det for alvor går løs igen sidst i juli.

KAMPFAKTA

Sydbank Pokalen

Auning IF – Kolind-Perstrup IF 2 - 3 (0 - 0) efter straffespark

Tirsdag 16. juni kl. 19.00 på Auning Stadion

Målscorere i straffesparkskonkurrencen

Auning IF: Bobby Brix, Asger Køtter

Kolind-Perstrup IF: Martin Holm Hansen, Jakob Degn Larsen, Marc Pedersen

Publiceret 19 June 2020 14:00