Medarbejderne har – siden myndighedernes retningslinjer for genåbning af højskoler blev bekendtgjort – arbejdet med at implementere retningslinjerne i højskolens dagligdag på sommerkurserne. Foto: Den Europæiske Filmhøjskole

Medarbejderne har – siden myndighedernes retningslinjer for genåbning af højskoler blev bekendtgjort – arbejdet med at implementere retningslinjerne i højskolens dagligdag på sommerkurserne. Foto: Den Europæiske Filmhøjskole

Den Europæiske Filmhøjskole genåbner og er klar til sommerkurser

Efter en lang periode med nedlukning på grund af den globale COVID-19 pandemi, er Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft nu åben igen

Ebeltoft Den Europæiske Filmhøjskole blev – som alle andre danske højskoler – lukket ned i midten af marts på grund af den globale pandemi, og skolens lange filmkursus måtte ulykkeligvis slutte før tid.

Nu åbner filmhøjskolen dørene op igen og er klar til en række sommerkurser. Medarbejderne har – siden myndighedernes retningslinjer for genåbning af højskoler blev bekendtgjort – arbejdet med at implementere retningslinjerne i højskolens dagligdag på sommerkurserne.

Det skriver Filhøjskolen i en pressemeddelelse.

Forstander Ellen Riis siger:

"Vi er meget glade og lettede over, at det er blevet muligt for os at afholde sommerkurser, og vi glæder os til at byde vores kursister velkommen til film, foredrag, god mad og inspirerende samvær. Vi kommer selvfølgelig til at overholde alle retningslinjer udstukket af myndighederne, og nogle ting vil være anderledes, end vi er vant til. Men vi tvivler ikke på, at vores kursister vil kunne hygge sig og få ny viden, som de plejer," lyder det fra Ellen Riis.

Nye tiltag og aflysninger

Tiltagene på filmhøjskolens sommerkurser består blandt andet af inddeling i mindre grupper, som skal bo sammen, spise sammen og sidde sammen i undervisningen. Derudover vil der være fokus på afstand, rengøring og håndhygiejne. Og måltiderne vil blive serveret i skåle og fade på bordene i stedet for en ta’-selv-buffet.

Desuden har filmhøjskolen aflyst to planlagte kurser og kommer derfor kun til at afholde hvert andet, fortæller forstander Ellen Riis:

"Det er ærgerligt at skulle aflyse, men det har givet os luft imellem kurserne, som normalt ligger med kun et døgns mellemrum. På denne måde har vi tid til ekstra rengøring og til at gøre status og se på, hvordan vores procedurer fungerer. Vores tre fokuspunkter er hold afstand, vask og sprit og sund fornuft," siger Ellen Riis i pressemeddelelsen.

Det maksimale deltagerantal er sat ned på kurserne, men der er stadig få pladser tilbage – og man kan tilmelde sig på skolens hjemmeside eller kontakte skolen, hvis man har spørgsmål.

Der vil være sommerkurser i uge 27, uge 29 og uge 31.

SC

Publiceret 18 June 2020 19:30