Nu kan ældre borgere i Syddjurs Kommune vælge en ny leverandør af pleje.Foto: Pixabay

Nu kan ældre borgere i Syddjurs Kommune vælge en ny leverandør af pleje.Foto: Pixabay

Ny privat plejeleverandør i Syddjurs Kommune

Borgerne i Syddjurs får nu mulighed for at vælge en ny privat udbyder af hjemmepleje. Det er Svane Pleje, der tilbyder faste medarbejdere med kendskab til borgernes personlige behov og ønsker

Af
Katharina Andersen

Syddjurs Fra 1. juni har borgerne i Syddjurs Kommune fået mulighed for at få hjemmepleje og praktisk hjælp leveret af den private virksomhed Svane Pleje. Firmaets godt 400 sundhedsuddannede medarbejdere leverer i dag hjemmepleje i 10 jyske og fynske kommuner. Syddjurs Kommune bliver nummer 11 i rækken, efter at kommunen nu har lavet en aftale med Svane Pleje som ny privat leverandør af hjemmepleje efter den såkaldte fritvalgsordning.

Vil tilbyde tryghed

Direktør i Svane Pleje, Niels Brun Madsen, føler sig overbevist om, at mange af Syddjurs borgere vil bruge deres frie valg til at vælge Svane Pleje som deres nye leverandør af hjemmepleje, og det somme gør assisterende daglig leder Trine Therkildsen:

"Vi tilbyder den tryghed, som rigtigt mange borgere efterspørger. Vi ved, at det betyder så meget for borgerne at få regelmæssig og personlig pleje fra en medarbejder, de kender. Hos os har det derfor en rigtig høj prioritet at knytte borgerne sammen med faste medarbejdere, så de får en fast kontaktperson, de er trygge ved, og som kender deres personlige behov og ønsker," siger hun.

Beholder nuværende medarbejdere

Svane Pleje har den 1. juni taget over efter Forenede Care, men en del af medarbejderne fortsætter.

"Vi ansætter lige nu medarbejdere, som kender borgerne og lokalområdet i Syddjurs Kommune i forvejen. Samtidig tilbyder vi naturligvis også et fast hjælperteam og velkvalificerede medarbejdere, som man både fagligt og personligt kan være helt tryg ved. Vi glæder os i det hele taget meget til at gøre en positiv forskel i dagligdagen for borgerne i Syddjurs Kommunem" siger Trine Therkildsen.

Faglighed i fokus

Trine Therkildsen baserer sin overbevisning om, at Svane Pleje er ”et rigtig stærkt tilbud” til borgerne i Syddjurs Kommune på de erfaringer, hun kender til fra de sidste 40 år som boende i Syddjurs kommune, samt de erfaringer virksomheden har fra andre kommuner:

"Vores erfaring med at tilbyde hjemmepleje i så mange kommuner, betyder, at vi har masser af viden og stærke kompetencer i virksomheden. Vores dygtige medarbejdere besidder med andre ord en høj faglighed. Jeg tror på, at det er årsagen til, at mange borgere i de kommuner, vi allerede er tilstede i, vælger os til, når de bliver mere plejekrævende grundet stigende helbredsmæssige udfordringer. I den situation betyder stærk faglighed og faste kontaktpersoner ekstra meget, og jeg føler mig overbevist om, at også borgerne i Syddjurs ser sådan på det”.

Publiceret 16 June 2020 11:30