Djursland: Kan du høre det swinger, Philip Faber?

FOF Djursland opfordrer borgerne til at synge af karsken bælg onsdag med fem arrangementer rundt omkring på Djursland

Af
Lars Norman Thomsen

FOF genåbnede 8. juni for alle aktiviteter.

"Dejligt var det at kunne konstatere, at vi kunne komme i gang indendørs, skønt langt de fleste hold nu er afsluttet. Kun nogle enkelte, som pileflet, studiekreds, samspil og så et bronzekursus kan nu afsluttes ordentligt," fortæller skoleleder Lene Fribo.

FOF fejrer genåbningen med et gratis tilbud om at synge sammen til borgerne på Djursland. Det sker under temaet: 'Frihed, fællesskab og sommerens komme'.

Sangene ledes og akkompagneres af højskolelærer og foredragsholder Helge Teglgård, der tager deltagerne gennem nogle af højskolesangbogens populære sange.

Hvert arrangement varer 45 minutter. Der kan udskrives et sanghæfte fra FOFs hjemmeside.

Fællessangene foregår her:

  • Kl. 11 i Hornslet i byparken bag Hornslet Bibliotek, Tingvej 35
  • Kl. 13 i Rønde i byparken ved amfiscenen, Bjerg Thomsensvej 24
  • Kl. 15 i Ebeltoft ved Horisonten, Strandvejen 10
  • Kl. 17 i Grenaa på Torvet ved skålen
  • Kl. 19 til solnedgangstid i Bønnerup, Vestre Mole 2

"Vi håber naturligvis på godt vejr og beder ellers deltagerne om at klæde sig på efter forholdene og eventuelt tage en paraply med. Tilmelding er nødvendig af hensyn til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, som vi naturligvis følger meget nøje," understreger Lene Fribo.

Lidt skrammer

FOF Djursland har kunnet udbetale løn til sine undervisere for den aflyste undervisning i Corona-perioden takket være kommunerne og Kulturministeriets økonomiske opbakning i forhold til tilskud og refusion af en procentdel af deltagerudgifterne.

"Det var vores undervisere glade for, men bemærk at halvdelen faktisk hellere ville samles med deres hold og afslutte foråret ordentligt, så vi ventede og ventede indtil i maj, hvor vi så desværre måtte aflyse og udbetale lønnen," siger Lene Fribo.

"Uden skrammer kommer vi ikke igennem, men vi er overbeviste om, at forårets isolationsperiode vil få endnu flere til at værdsætte aftenskolernes kvaliteter."

Publiceret 14 June 2020 17:30