“I én glidende bevægelse får han på samme tid fat i knægtens venstre skulder og river ham baglæns, så den tynde krop retter sig op og blotter halsområdet, hvor Amir trykker knivsbladet ind mod den lyse hud.“ En lille flig af Tania Clausagers debutroman 'Attack Aarhus'

“I én glidende bevægelse får han på samme tid fat i knægtens venstre skulder og river ham baglæns, så den tynde krop retter sig op og blotter halsområdet, hvor Amir trykker knivsbladet ind mod den lyse hud.“ En lille flig af Tania Clausagers debutroman 'Attack Aarhus'

Ny krimi:

Tidligere Kolind-pige er nu klar med skønlitterær debut

Tania Clausager, født og opvokset i Kolind, og i de unge år involveret på flere fronter i byen, har begået Aarhus-krimien 'Attack Aarhus'

Af
Lars Norman Thomsen

KOLIND Tania Clausager, 46, arbejder til daglig som kriminalreporter på Aarhus Stiftstidende, men den forhenværende Kolind pige med en fortid på Kolind Centralskole, hvor hendes forældre var lærere, er ikke kun skrivende i arbejdstiden. Hun er således netop sprunget ud som skønlitterær forfatter.

Forleden debuterede hun på bogmarkedet med Aarhus-krimien 'Attack Aarhus'.

Første bind i serien om den 13-årige århusianske dreng Sander, der bliver placeret i hjertet af efterforskningen, da en bombetrussel mod byen rammer det kendte Aarhus-museum, Aros.

Attack Aarhus er en hæsblæsende fortælling om en bombetrussel, der skal opklares, inden et stort parti farlige stoffer ankommer til Østjylland, lyder det i forskræppet til romanen.

Skillevejene i livet

Tania Clausager (th.) udgav i 2018 en portrætbog om boseveteranen Lolenga Mock, der kom til Danmark i 2003 som FN-flygtning

Tania Clausager (th.) udgav i 2018 en portrætbog om boseveteranen Lolenga Mock, der kom til Danmark i 2003 som FN-flygtning

Sander får en hovedrolle i efterforskningen sammen med en pensioneret efterforsker og en lokal journalist, og i løbet af kort tid kommer den lille gruppe helt tæt på byens bandemiljø i forsøget på at opklare sagen. En sag, der ender med at få store konsekvenser for den 13-årige dreng.

Attack Aarhus er også fortællingen om, at venskaber, loyalitet eller familiebånd kan føre os på vildspor i livet og få os til at vælge en vej, der ligger langt fra den drøm, vi går med indvendigt.

Tidligt forfatter in spe

"Lige siden jeg havde fritidsjob på skolebiblioteket, har jeg vidst, at jeg gerne ville skrive bøger en dag. Jeg har bare ventet på den rette historie. I jobbet som kriminalreporter bruger jeg mange timer i retten, og der har jeg ikke kunnet lade være med at sidde og tænke; Hvad nu hvis … ? Hvad nu hvis han var gået til højre og ikke venstre, hvis han var taget hjem fra byen i stedet for at blive eller havde valgt nogle andre venner? Og pludselig havde jeg dannet min egen fiktive historie," lyder Tania Clausagers forklaring på, at hun nu har kastet sig over krimigenren i roman-form.

Attack Aarhus er kun første bind i serien om den århusianske dreng Sander. Tania Clausager er slet ikke skrevet ud endnu. I kommende bøger møder læserne blandt andet Sander på Egå Gymnasium og siden som elev på politiskolen, fremgår det af pressematerialet fra forlaget. Bogen skulle have været præsenteret på årets Krimimesse i Horsens, der blev aflyst på grund af Corona-pandemien.

Sporten kort

Tania Clausager flyttede fra Kolind, da hun var kommet til skelsår og alder. Hun er uddannet fra Journalisthøjskolen i Aarhus. I 2018 udgav hun biografien om Aarhus-bokser, 'Lolenga Mock - manden der aldrig giver op - Fra FN-flygtning til verdenseliten i professionel boksning'.

I en yngre udgave var Tania Clausager kendt som en sporty pige i KPI Fodbold, der begik sig på alverdens lokale fodboldbaner med en hammer af et højreben som spidskompetence. Nu nøjes hun efter sigende med at skyggebokse og svede i fitnesslokalet, når hun ikke sidder bænket foran skærmen klar til at folde nye historier ud.

FAKTA

Fakta om bogen:

  • Titel: Attack Aarhus
  • Forfatter: Tania Clausager
  • Forlag: Forlaget Rocky T
  • Sidetal: 258 sider
  • Vejl. pris 199,00 kroner

Publiceret 10 June 2020 14:30