Afdelingssygeplejerske Lisbeth Refshauge Højer bliver den daglige leder af Strandbakkehuset som forventes at stå færdigt december 2020. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Afdelingssygeplejerske Lisbeth Refshauge Højer bliver den daglige leder af Strandbakkehuset som forventes at stå færdigt december 2020. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Strandbakkehuset: En bygning vi rejser ...

Så er der sat dato på rejsegilde på Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice

Af
Lars Norman Thomsen

Det nye Vestdanske Børne- og Ungehospice, Strandbakkehuset, er i fuld gang med at blive bygget et rejehop fra Hospice Djursland.

Byggeriet er så fremskreden, at der er inviteret til rejsegilde torsdag 18. juni.

Grundet Corona er rejsegildet et lukket arrangement, da antallet er begrænset af hensyn til smitterisiko. Arrangørerne streamer dog det hele LIVE på Facebook 'Strandbakkehuset' for alle, der har lyst til at bivåne begivenheden.

Programmet indeholder blandt andet en velkomsttale af bestyrelsesformand Jørgen Keinicke og et musikalsk indslag ved Clementones, som er en prisvindende barbershop-kvartet med musikalitet og charme.

Cj Group Aarhus A/S er totalentreprenør på det underskønne byggeri, som er tegnet af Aart Architects A/S.

Liv, leg og lindring

Strandbakkehuset er budgetteret til at koste i omegnen af 35 mio. kroner. Ole Kirk's Fond og Den A.P. Møllerske Støttefond har ydet afgørende donationer på hver 7 mio. kroner til byggeriet.

Strandbakkehuset forventes at stå klar til at tage imod de første børn, unge og familier til december 2020.

Strandbakkehusets vision er liv, leg og lindring, baseret på holdningen om, at alle børn og unge, uanset hvor kort deres liv måtte være, skal have de bedste betingelser for at få så meget ud af deres liv, som det er muligt – udviklingsmæssigt og socialt. Det hele er tænkt ind i byggeriet og de muligheder, som husets ramme skal kunne give.

Rejsegildet foregår i tidsrummet klokken 14.30-16.30.

Publiceret 10 June 2020 16:30