Der er lagt mange kilometer på de djurslandske veje for at finde det rette sortiment til at fylde Kristine Roel Joensens nyåbnede 'Spisekammeret', hvor det bugner med fødevarer fra lokale producenter.

Der er lagt mange kilometer på de djurslandske veje for at finde det rette sortiment til at fylde Kristine Roel Joensens nyåbnede 'Spisekammeret', hvor det bugner med fødevarer fra lokale producenter.

Spisekammeret samler Djurslands gårdbutikker i byen

Når man ikke kan finde det andre steder, så må man jo gøre det selv. Dørene er åbne til nye smagsoplevelser i Jernbanegade i Ebeltoft

Af
Simon Carlson

Ebeltoft "Når jeg kommer herind om morgenen, så tænker jeg bare 'ja tak'.

Kristine Roel Joensen kigger sig rundt i sin nyåbnede forretning 'Spisekammeret' i Jernbanegade i Ebeltoft. Der er blød jazz i højttaleren, og hylderne byder på et væld af forskellige fødevarer. Ost, marmelade, pesto, brød, salt og til delikatesser i mere flydende form af snaps, gin, saft og vin. Uden for butikken gløder de friske jordbær rødt sammen med et udvalg af grøntsager og planter.

Den udbredte fællesnævner er, at produkterne stammer fra ganske små producenter, og langt det meste bliver produceret på Djursland.

"Spisekammeret er en gårdbutik inde i byen. Det er den forretning, jeg selv har savnet. Jeg tror på, at folk gerne vil have oplevelser, så jeg har forsøgt at gøre mig umage med at udvælge nogle små producenter og leverandører, som virkelig brænder for det, de laver. Alt hvad jeg gerne vil have i mit sortiment, forsøger jeg at finde på Djursland," fortæller Kristine Roel Joensen.

Løfter i fællesskab

Engagementet i de lokale producenter har ført til masser af lange køreture rundt på Djursland. Her har den 42-årige iværksætter gjort holdt ved et utal af små boder og forfulgt skilte til steder, hun ikke anede, der fandtes på halvøen. Det har ført til adskillige historier fra passionerede producenter, og det er blandt andet de historier, Kristine Roel Joensen forsøger at formidle i 'Spisekammeret'.

"Djursland er jo nærmest et mekka af forskellige små gårdbutikker og leverandører. Det vil jeg gerne være med til at fortælle, og derfor kommer jeg heller ikke til at have private labels (varer fra andre producenter med Spisekammerets mærkat på, red.), fordi det er jo ikke mig, men producenternes passion, der skal fortælles og udbredes. Jeg tror rigtig meget på, at det kan være med til at skabe nogle synergier, så vi i fællesskab kan løfte hinanden," siger Kristine Roel Joensen.

Sommerfuglene flakser

Hun har boet i Ebeltoft i syv år. Her føler hun sig hjemme, fordi naturen på mange områder minder hende om sin opvækst på Færøerne. Derfor har hun heller ikke, på trods af sin nye titel som iværksætter, behov for at vokse sig større og ud af Ebeltoft.

"Selvfølgelig vil jeg gerne have, at forretningen kommer til at gå godt, men det er den lokale forankring, jeg brænder for. Den vil jeg gerne være tro imod. Jeg vil gerne have, at kunderne kommer herind og dufter og smager det samme, som jeg gør," uddyber Kristine Roel Joensen.

"En gårdbutik i byen." Sådan karakteriserer Kristine Roel Joensen konceptet bag 'Spisekammeret'.

Og apropos kunder og iværksætteri, så er det en helt ny verden, der har åbnet sig for hende. Hun har en bachelor i kristendom, kultur og kommunikation, og har tidligere arbejdet i helsekostbranchen. Senest har Kristine Roel Joensen arbejdet som receptionist hos Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant på den anden side af Ndr. Strandvej, hvor hun således har været tæt på brugen af gode lokale råvarer og også oparbejdet inspiration til selvstændigheden.

Derfor var det naturligvis også med en vis portion spænding og nervøsitet, da hun for første gang slog dørene til det nye kapitel i 'Spisekammeret'.

"Jeg havde helt vildt mange sommerfugle i maven. Men på den gode måde. Og jeg har heldigvis i den første tid mærket, at sommerfuglene bare bliver ved med at flakse rundt uanset, om jeg har en eller 12 kunder inde i butikken," konstaterer Kristine Roels Joensen.

Publiceret 10 June 2020 11:30