Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Ups:

Hampeolie med for højt indhold af THC er blevet solgt i flere butikker

Møllerup Brands A/S ved Rønde tilbagekalder et parti økologisk hampeolie, da analyser har påvist, at olien indeholder et for højt indhold af THC

Analyser, som er blevet foretaget af Fødevarestyrelsen, har påvist et for højt indhold af THC i et parti økologisk hampeolie fra Møllerup Brand A/S ved Rønde. Det oplyses mandag på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Den økologiske hampeolie er blevet solgt i Meny-butikker, Nemlig.com, Fru Hansens gårdbutik på Ebeltoftvej 5 i Randers samt i Gårdbutikken hos Møllerup Gods ved Bjødstrup nær Rønde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan ser en flaske af den omtalte hampeolie ud.

Sådan ser en flaske af den omtalte hampeolie ud. Foto: Fødevarestyrelsen

"DTU har vurderet, at det høje indhold af THC i produktet udgør en sundhedsmæssig risiko for forbrugerne," fremgår det af meddelelsen på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

THC, tetrahydrocannabinol, er det det mest psykoaktive stof i hampeplanten og kan have en euforiserende virkning ved en høj koncentration. Det er blandt andet det stof, der giver en rus ved indtagelse af hash.

Fødevarestyrelsen opfordrer derfor folk til at lade være med at bruge den tilbagekaldte hampeolie fra Møllerup Brands A/S. Man skal i stedet levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller kassere det, fremgår det af styrelsens hjemmeside.

jwh

Publiceret 08 June 2020 17:45