Fra 15. juni kan turisterne fra Norge, Tyskland og Island igen begynde at indfinde sig i Ebeltoft. Det ser de blandt andet frem til her på Ebeltoft Strand Camping. Arkivfoto

Fra 15. juni kan turisterne fra Norge, Tyskland og Island igen begynde at indfinde sig i Ebeltoft. Det ser de blandt andet frem til her på Ebeltoft Strand Camping. Arkivfoto

Genåbning af grænserne:

Ebeltoft står klar med åbne arme og byder turisterne velkommen

Sommeren begynder så småt at ligne sig selv, når flere udenlandske gæster får lov at besøge Djursland

Af
Simon Carlson

Ebeltoft Der gik ikke lang tid, fra statsminister Mette Frederiksen i fredags 29. maj bekendtgjorde den første genåbning af Danmarks grænser, til campingpladsejer Lars Bendixen kunne begynde at se effekten af meldingen.

Lars Bendixen ejer Ebeltoft Strand Camping, og fra 15. juni betyder den første stille genåbning, at han igen kan tage imod norske, tyske og islandske turister. Det er særligt nordmændene, der finder vej til Ebeltoft, og de havde tilsyneladende ventet på statsministerens udmelding.

"Nordmændene begyndte hurtigt at booke, og det er jo meget kærkomment. Sæsonen indtil nu har været ok, fordi danskerne har været tidligt ude og booket, fordi de ikke kan komme andre steder, men vi har da manglet nordmændene og tyskerne ekstremt meget," konstaterer Lars Bendixen.

80 millioner

Der er dog også en anelse malurt i bægeret. Danmark er endnu ikke genåbnet for svenskerne, som også ynder at finde vej til Djursland, og Lars Bendixen ærgrer sig over, at de turister der allerede havde booket deres ferie, ikke kan få lov til at komme ind i landet, som det ser ud nu.

Til gengæld ser Lars Bendixen potentiale i, at flere tyskere end sædvanligt kigger mod andre områder end det foretrukne på Vestkysten.

"Det betyder selvfølgelig rigtig meget for os, at grænserne bliver genåbnet. Vi skulle nok have klaret den, selv om de ikke var blevet det, men der bor jo over 80 millioner mennesker i Tyskland, og hvis en million af dem finder vej herop, så begynder det jo at blive sjovt," lyder det fra Lars Bendixen.

Igen liv og glade dage

I Ebeltoft Handelsstandsforening regner formand Hanne Sloth også med, at sommeren nok skal ende med at blive ganske fornøjelig.

Hun har endnu ikke haft en oplevelse af, at byens handelsdrivende har været ved at gå i panik over de manglende turister. Ebeltoft har ifølge Hanne Sloth været begunstiget af, at mange af områdets danske sommerhusejere har opholdt sig i feriehusene i længere tid under landets nedlukning. Det har været med til at holde liv i kasseapparaterne en periode som eksempelvis påsken, der traditionelt er starten på sæsonen.

For en by som Ebeltoft har det dog bare stor betydning, at det nu bliver muligt for endnu flere mennesker at besøge byen, og også de udenlandske tegnebøger må åbnes i byens forretninger.

"Vi har ikke på noget tidspunkt været sådan rigtig bekymrede, men det er klart, at for byen er det her godt. Normalt glæder vi os til, at der fra påske til og med efterårsferien, er mennesker i byen hele tiden. Det betyder meget for rigtig mange mennesker, som i løbet af sommeren skal skrabe penge sammen, til når der ikke er så mange turister i byen. Og så er det bare dejligt, at vi kan se frem til liv og glade dage igen," siger Hanne Sloth.

Publiceret 02 June 2020 11:30