Pressefoto:

Pressefoto: Aarhus Airport

Aarhus Lufthavn:

"Det er en katastrofe"

Efter fredagens pressemøde, står den østjyske lufthavn og kigger ind i tre måneder stort set uden kunder

Af
Erica Bernsten Strange

»Det er en katastrofe.«

Sådan lyder reaktionen fra direktøren i Aarhus Lufthavn, Peer H. Kristensen over, at regeringen ikke vil lukke op for turistrejser ud af Danmark med undtagelse af nogle få lande før tidligst den 1. september 2020.

Regeringen med Mette Frederiksen i spidsen meddelte på et pressemøde fredag, at grænserne åbnes for Tyskland, Norge og Island. For alle andre lande fastholdes den nuværende rejsevejledning, der betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser indtil den 31. august.

I praksis betyder det, at Aarhus Lufthavn ikke vil kunne sende turister på udlandsrejser udover de tre lande.

»Vi har arbejdet med flere scenarier ud fra, hvor mange lande regeringen ville åbne for rejse til, og denne udmelding er faktisk det værst tænkelige scenarie. Vi står og kigger ind i tre måneder stort set uden kunder,« siger Peer H. Kristensen.

Lufthavnsdirektøren vurderer, at det kommer til at betyde en omsætning på knap 10 pct. af det forventelige, og lufthavnen som allerede har underskud fra de tidligere år, vil den manglende omsætning have store konsekvenser for lufthavnens fremtid.

»Hjælpepakkerne udløber den 8. juli, og de dækker sådan set kun 50 pct. af vores omkostninger i løn, mens vi stadig har store udgifter. Det kan betyde, at vi skal fyre personale, tabte ruter, ligesom at det har store konsekvenser for hele branchen og økonomien i Østjylland,« siger han.

Publiceret 30 May 2020 09:17