Det er fredag 29. maj, at omfartsvejen uden om Nimtofte fra Frederikslundvej til Randersvej åbner for trafikanter og cyklister. Kort: Syddjurs Kommune

Det er fredag 29. maj, at omfartsvejen uden om Nimtofte fra Frederikslundvej til Randersvej åbner for trafikanter og cyklister. Kort: Syddjurs Kommune

Djurs Sommerland: Omfartsvejen åbner fredag

Omfartsvejen uden om Nimtofte fra Frederikslundvej til Randersvej er køreklar som planlagt fra fredag

Af
Lars Norman Thomsen

Deadlines for åbning af omfartsvejen uden om Nimtofte fra Frederikslundvej til Randersvej har skiftet lidt, mens arbejdet har stået på, fordi entreprenøren undervejs populært sagt er stødt på 'flere bump på vejen'.

I december 2019 lød det således fra teamleder Peter Sandell, Mobilitet, Syddjurs Kommune, til Lokalavisen angående åbningstidspunktet:

"Men det bliver ved udgangen af maj 2020. Det er hvad, vi senest har meldt ud.

Peter Sandells profeti fra december 2019 kommer til at holde vand.

Omfartsvejen åbner fredag 29. maj.

"Udmeldingen i december 2019 holder faktisk stadig, på trods af Corona og et meget vådt forår. Det har krævet en stor indsats hos vores dygtige medarbejdere. Vejen åbner nemlig allerede på fredag. De sidste småting - såsom den sidste skiltning, afmærkning og det sidste stykke cykelsti bliver lavet hurtigst muligt. Information om den officielle indvielse af vejen følger snarest," fortæller Kim Lykke Jensen (SF), formand for Udvalget for Natur, Teknik og Miljø.

Ideen til nord-syd vejen stammer fra rapporten 'Masterplan for infrastruktur på Djursland', som blev udarbejdet af Djurslands Udviklingsråd tilbage i 2007.

Projektet består af fire overordnede etaper:

  • Etape 1: Omfartsvejen uden om Nimtofte fra Frederikslundvej til Randersvej
  • Etape 2: Strækningen fra Frederikslundvej til byskiltet i Ryomgård på Thorsagervej
  • Etape 3: Strækningen fra Ryomgård til byskiltet i Thorsager (mod Fårup)
  • Etape 4: Fra Thorsager til Korslund ved rute 21

Omfartsvejen uden om Nimtofte fra Frederikslundvej til Randersvej er på ca. 3,2 km og den dobbeltrettede cykelsti ca. 4,1 km. (fra Margrethelundvej og til Djurs Sommerland ).

Publiceret 28 May 2020 08:00