Borgergruppen i Feldballe har netop ansøgt om midler til at drive forretningen videre.

Borgergruppen i Feldballe har netop ansøgt om midler til at drive forretningen videre.

Fremtiden for landsbykøbmand er endnu uvis

Det er efterhånden længe siden, Købmand Jens Karl Bak Andersen har sat Min Købmand i Feldballe til salg. Fremtiden for købmanden er dog endnu ikke afgjort

Af
Katharina Andersen

Feldballe Det er endnu ikke afgjort, hvad der skal ske med købmandsforretningen i Feldballe, men borgerne i Feldballe ønsker stadig at overtage den lokale forretning.

Efter Købmand Jens Karl Bak Andersen meddelte, at han ikke længere ønskede at drive forretningen videre, har borgergruppen ihærdigt forsøgt at samle byens borgere, så forretningen kunne drives videre.

Ansøgning til ministeriets Landdistriktspulje

Borgergruppen ønsker at etablere Den Grønne Købmandsbutik i Feldballe, og den har netop sendt en ansøgning til ministeriets Landdistriktspulje for at søge midler til at udvikle en model for en fællesejet købmandsbutik.

Det samlede budget lyder på 450.000 kr., og borgerne i Feldballe ønsker at udvikle en forretningsmodel for en fællesejet købmandsbutik i kombination med andre fælles aktiviteter, der kan understøtte en grøn omstilling, f.eks. deleordninger, fælles indkøb mv.

Der er indtil videre en tilkendegivelse af kommunal medfinansiering på 50.000 kr. fra Landdistriktspuljen og 50.000 kr. fra Erhverv.

Borgergruppen har ikke ønsket at kommentere ansøgningen.

Jens Karl Bak Andersen har drevet forretningen i Feldballe siden 2000. Han driver også Min Købmand i Knebel. Den forretning forventer den nu 65-årige købmand at drive et par år endnu.

Publiceret 23 May 2020 19:30