Det er ikke alle, der nyder at have autocampere på stribe stående på havnen i Ebeltoft. Nu undersøges reglerne.Foto: Marinaguide.dk

Det er ikke alle, der nyder at have autocampere på stribe stående på havnen i Ebeltoft. Nu undersøges reglerne.Foto: Marinaguide.dk

Autocampere på havnen: Nu skal reglerne afklares

Flere autocampere placerer sig på havnen i Ebeltoft, og det er til gene for flere af havnens brugere. Nu skal reglerne afklares i et politisk udvalg

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Over Bededagsferien havde flere autocampere placeret sig på havnen i Ebeltoft. Så mange, at en borger har kontaktet både Lokalavisen og Syddjurs Kommune for at høre, hvad reglerne er.

Det er nemlig ikke alle, der nyder at have de hvide autocampere stående på havnen, og over Bededagsferien blev der talt intet mindre end 30 styks.

Men den går ikke nødvendigvis længere, for selvom reglerne for autocampere på havnen ligger i en gråzone, så skal det nu afklares mere præcist i et politisk udvalg, fortæller teamleder for Mobilitet i Syddjurs Kommune Peter Sandell.

"Vi er i skrivende stund ved at udarbejde en sagsfremstilling, der skal tages op i det politiske udvalg. Vi vil gerne have afklaret, hvad reglerne er for autocampere på havnen, og vi kan se, at der er et behov for at få det præciseret inden sommeren," siger han.

Tager hensyn til udviklingsgrupperne

Men selvom der altså lige nu bliver taget hånd om sagen fra kommunal side, så er det vigtigt for Syddjurs Kommune at understrege, at arbejdsgrupperne i Ebeltoft i udvikling stadig har frit spil til sine projekter.

"Vi har selv sat de her grupper i gang, blandt andet med at udvikle havnemiljøet, og derfor skal de have mulighed for at fortsætte arbejdet på havnen, selvom vi undersøger sagen her. De skal ikke føle, at vi som kommune går ind og overrumpler dem, men det er nødvendigt, at vi går ind i sagen nu," siger Peter Sandell.

Ingen regler på havnen

Han fortæller desuden, at sagen er kompleks, fordi der tidligere har været autocamp-pladser på havnen. Men de er nu inddraget, og derfor betaler de gæster, der placerer sig på havnen, heller intet til kommunen.

"Det er måske lidt forvirrende, at man tidligere har kunne købe lidt strøm og tømme sin tank dernede, og at havnen jo er et område, der skal kunne benyttes til et havnemiljø. Derfor skal vi nu klarlægge, hvad der skal ske med autocampere - gerne inden det bliver sommer."

Det politiske udvalg forventes at behandle sagen i juli måned.

Publiceret 23 May 2020 14:00