Michael Stegger Jensen er nu spilfordeleren i A-kæden. Socialdemokratiets nyvalgte borgmesterkandidat var klædt fint på, da han mandag aften enstemmigt blev kåret af Socialdemokratiets medlemmer i Syddjurs. Foto: Søren K. Lauridsen

Michael Stegger Jensen er nu spilfordeleren i A-kæden. Socialdemokratiets nyvalgte borgmesterkandidat var klædt fint på, da han mandag aften enstemmigt blev kåret af Socialdemokratiets medlemmer i Syddjurs. Foto: Søren K. Lauridsen

Portræt af en borgmesterkandidat: Stegger fortsætter sin kometkarriere

På rekordtid har Michael Stegger Jensen placeret sig på en frontposition i Socialdemokratiet. Kulminationen kommandag aften

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Michael Stegger Jensens, 38, hjerte sidder til venstre, og det har det altid gjort.

Statsminister-ikonet Anker Jørgensen formulerede det meget godt, da han sagde, "at Socialdemokratiet ligger i midten, men hjertet sidder til venstre."

I aften overtager Stegger rollen som spidsangriber

Stegger debuterede i lokalpolitik ved valget i 2017 og viste tænder fra start. Opbakningen fra vælgerne var stor til en debutant, og Ryomgård-drengen tonsede sig sikkert til en byrådsstol med 679 personlige stemmer.

Ved den efterfølgende konstituering i gruppen var der ingen tvivl om, at han skulle have posten som gruppeformand og en plads i Økonomiudvalget sammen med sin politiske katalysator, borgmester Ole Bollesen.

Borgmesterkandidat: Fem spørgsmål til Michael Stegger Jensen

Det var netop Bollesen, der motiverede Michael Stegger Jensen til at kandidere, og det sidste år i det forgange byråd gik ungersvenden i politisk mesterlære. Han fulgte således troligt samtlige byrådsmøder fra en plads på tilhørerpladserne.

Kulminationen

Allerede i januar i år fik Michael Stegger Jensens politiske kometkarriere yderligere et skub opad rangstigen.

Michael Stegger fra Ryomgård kom ind som en overraskende nr. 3

Det skete, da Socialdemokratiets strategiudvalg enstemmigt pegede på Stegger som det bedste bud på en afløser for Ole Bollesen som borgmesterkandidat ved valget i november 2021.

Strategiudvalget udgøres af formand for Fællesledelsen i Syddjurs, Søren K. Lauridsen, næstformand i fællesledelsen Kjeld Petersen, de to partiformænd for henholdsvis partiforeningen Syddjurs Vest og partiforeningen Ebeltoft og Omegn, Jan Bruno Jensen og Christian Haubuf og borgmester Ole Bollesen.

Mandag aften blev Michael Stegger Jensen så enstemmigt kåret af de fremmødte medlemmer ved et arrangement i 3F-huset i Rønde.

Ingen modkandidater til Michael Stegger Jensen

Arrangementet var første del af generalforsamlingen i den Socialdemokratiske Fællesledelse i Syddjurs.

Valget skete med baggrund i ligeledes enstemmige indstillinger fra Fællesledelsen (Kandidatudvalget) og de to partiforeninger i Syddjurs-Vest og Ebeltoft.

Generalforsamlingen, der på grund af Corona-krisen var flyttet fra oprindeligt 20. april, blev afviklet med hold a' 10 personer inde i lokalet ad gangen. Valg af Socialdemokratiets borgmesterkandidat var eneste punkt på dagsordenen.

Anden del af generalforsamlingen med de resterende punkter på Fællesledelsens dagsorden afvikles mandag 7. september kl. 19.00 i 3F-huset i Rønde.

Vokset op i Coop

Michael Stegger Jensen er til daglig ansat i Super Brugsen i Solbjerg, hvor han i sin tid også stod i lære efter sin HF-eksamen fra Grenaa Gymnasium. Han har været en del af Coop i 18 år.

Stegger er 38 år, mangeårig fodboldspiller, AGF-fan - selv om AGF traditionelt regnes for at være borgerskabets klub - og bosiddende i Ryomgård, hvor han også er født og opvokset.

Det brede samarbejde

”Min politiske ambition er at skabe et bredt samarbejde i byrådet i Syddjurs. Vi når de bedste resultater, og vi når mere, når vi arbejder sammen”, siger Michael Stegger Jensen i en første kommentar efter valget til Socialdemokratiets borgmesterkandidat.

”Politisk ønsker jeg at fastholde fokus på kernevelfærd, bæredygtighed og borgerinddragelse - plus naturligvis en ansvarlig økonomisk politik, hvor vi hele tiden har økonomien i balance i Syddjurs Kommune."

Michael Stegger Jensen vil komme yderligere i fokus frem til valget om halvandet år, hvor hans mandomsprøve skal stå.

Socialdemokratiet oplever i øjeblikket medvind på landsplan, fordi ikke mindst statsminister Mette Frederiksen i en stor del af befolkningens øjne har tacklet Corona-krisen meget overbevisende.

Afgørende for Michael Stegger Jensens chancer bliver, hvordan Syddjurs økonomien udvikler sig i resten af 2020, hvor kommunens kassebeholdning er under et gevaldigt pres.

Målsætningen er at lande på en kassebeholdning på blot 50 mio. kroner ved udgangen af 2020, men det kræver, at de økonomiske justeringer af Budget 2020, som et stort byrådsflertal vedtog forleden, holder hjem.

Der er ikke råd til svinkeærinder overhovedet. Reelt er hele byrådet fanget i et jerngreb.

Scylla og Charybdis

Eftervirkningerne af Corona-krisen på ikke mindst beskæftigelsesområdet kendes af gode grunde ikke endnu, så det er en faretruende sejlads mellem Scylla og Charybdis, som Syddjurs økonomien har bevæget sig ud på.

Den græske sagnskikkelse Odysseus overlevede at sejle gennem strædet.

Michael Stegger Jensen skal håbe, at Syddjurs økonomien gør det samme, fordi det så vil være yderligere et pift til hans politiske kometkarriere.

Kikser det, ringer regnedrengene fra Indenrigsministeriet og så har vi balladen.

Odysseus kunne nedlægge bejlerne en for en, da han efter 20 år på farten kom hjem til sin elskede ø, Ithaka, hvor kone og søn ventede længselsfuldt.

Regnedrengene fra København nedlægger man ikke sådan lige.

De udstikker derimod den økonomiske kurs, hvis Syddjurs økonomien kuldsejler.

Og de gør det, lige indtil Syddjurs igen er på fode igen på pengesiden.

Publiceret 20 May 2020 22:16