Pigerne fra Marienhoffskolen var ubesejrede i Skolepokal-turneringen, men må nøjes med at lade sig hylde som kredsvindere. En ny chance venter dog i det nye skoleår. Arkivfoto: Mikkel Aslak Koudal Andersen.

Pigerne fra Marienhoffskolen var ubesejrede i Skolepokal-turneringen, men må nøjes med at lade sig hylde som kredsvindere. En ny chance venter dog i det nye skoleår. Arkivfoto: Mikkel Aslak Koudal Andersen.

Skolefodbold: Surt show for Marienhoffskolens piger

DBU har aflyst slutspillet i Skolepokal-turneringen. Marienhoffskolens piger kommer derfor ikke til at spille kvartfinale mod Farsø Skole

Af
Martin Schultz

De havde håbet og ventet og troet på, at de nok skulle komme til at spille den kvartfinale mod Farsø Skole.

Men nu må Marienhoffskolens piger bide i det sure æble og se corona-realiteterne i øjnene. Der bliver ikke noget kvartfinale-opgør mod Farsø Skole og der er derfor ikke udsigt til hverken semifinale eller finale i årets skolepokal-turnering 2019/20.

Efter et imponerende efterår med lutter sejre i ti kampe og en målscore på 46-0 var pigerne fra Marienhoffskolen som vindere af den midtjyske kreds ellers klar til at spille kvartfinale mod Farsø Skole på hjemmebanen AC Huse Park i Ryomgård tilbage i marts.

Men corona-virussen kom imellem og myndighederne lukkede ned for alle fodboldaktiviteter. Og med den sidste udmelding fra statsminister Mette Frederiksen er der fortsat lukket ned for breddefodbolden i Danmark. Derfor har DBU annulleret slutspillet i Skolepokalen.

”Vi ved, der er mange, der har ventet i spænding og set frem til slutspil og finale. Det bliver desværre ikke en mulighed i år, så i stedet for 1 vinder, har vi 8 kredsvindere,” lyder det i beskeden fra DBU til de drenge og piger, som med deres skolehold havde kvalificeret sig til slutspillet i den landsdækkende skolefodboldturnering, som DBU har overtaget fra Ekstra Bladet.

Håb om hyldest på Marienhoffskolen

”Pigerne er trætte af det. De var fulde af selvtillid, og de var opsat på at vise, at de kunne gå hele vejen i pokalturneringen,” siger lærer Mikkel Aslak Koudal Andersen, som var med omkring holdet som assistent for træner Allan Bo Nielsen og som selv har en datter med på holdet.

”Men pigerne har set så meget andet blive aflyst i dette forår, så de kan også godt forstå det, selv om skuffelsen er stor,” fortæller Mikkel Aslak Koudal Andersen. En flok piger fra 7. klasse skulle således have været konfirmeret i lørdags, men det er udsat til 5. september.

Han forventer, at pigerne vil blive hyldet på Marienhoffskolen ved udgangen af skoleåret, hvis myndighederne tillader skolen at samle eleverne.

Klar til at spille med i næste sæson

Pigerne fra Marienhoffskolen præsterede flot spil og en imponerende stime af sejre, selvom det var et meget ungt hold og mange af modstanderholdene havde ældre elever med på holdet.

”De har hele vejen igennem vist et stærkt fællesskab, disciplin og vilje. Og så har de ikke mindst vist, at de kan spille rigtig god fodbold. De var et ungt hold bestående af elever fra 6., 7. og 9. klasse, og de har spillet mod store skoler og mange 9. klasses piger, som var dem fysisk overlegne. Men ingen af dem har været i stand til at score så meget som et enkelt mål,” skriver Mikkel Aslak Koudal Andersen i sin hyldest til pigerne på facebook.

Selvom pigerne således aldrig fik vist, hvor langt de kunne være nået i turneringen, retter interessen sig nu mod næste sæson.

”Marienhoffskolens hold var et meget ungt hold. Næste år bliver uden dygtige profiler som Amanda Poulsen, Teresa Thomsen, Laura Foss og topscorer Thea Bach, men med mange unge spillere, som allerede i år har vist, at de kan være med. Det bliver spændende at se, hvor langt de kan drive det,” slutter Mikkel Aslak Koudal Andersen.

Publiceret 11 May 2020 17:30