Tigeren står klar til at komme i sving efter en lang periode uden gæster. Et par dage efter 8. juni går det løs igen i Djurs Sommerland. Arkivfoto

Tigeren står klar til at komme i sving efter en lang periode uden gæster. Et par dage efter 8. juni går det løs igen i Djurs Sommerland. Arkivfoto

Djurs Sommerland bevarer optimismen - trods alt

Forlystelsesparken havde håbet på at kunne åbne 20. maj, men er i stedet klar til at gå all in et par dage efter 8. juni

Af
Lars Norman Thomsen

Djurs Sommerland vælter ikke, selv om den forventede åbning er skudt nogle uger efter regeringens udmelding torsdag aften, hvor udendørs forlystelsesparker blev annonceret til at indgå på repertoireplanen i genåbningens fase 3, der træder i kraft 8. juni.

"Vi havde selvfølgelig håbet at kunne åbne 20. maj, som vi længe har meldt ud, men nu kigger vi fremad mod den 8. juni og vil være mere end klar til at tage imod en masse gæster," lover direktør Henrik B. Nielsen Djurs Sommerland.

Han forventer, at første åbningsdag bliver enten 10. eller 11. juni.

"Vi har været dialog med myndighederne de seneste to måneder, så vi kender og er enige om betingelserne for at kunne åbne. I samarbejde med de øvrige forlystelsesparker i landet, er vi godt forberedte, så vores gæster kan være sikre på, at de får en god oplevelse," understreger Henrik B. Nielsen.

Forsamlingsforbuddet

Djurs Sommerland og andre forlystelsesparker er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet på maks. ti personer i gængs forstand.

Alligevel ville '10-personers reglen' medføre begrænsninger i den måde, som gæsterne kunne færdes på i den store park.

"Det var vi klar til at håndtere, men nu bliver det lidt nemmere for os, når forsamlingsforbuddet hæves til 30 eller 50 personer, fordi der så kan være flere ved den enkelte forlystelse," siger Henrik B. Nielsen.

"Men selvfølgelig er kravene til ekstra rengøring og hygiejne fortsat de samme, ligesom vi får udfordringer med vores restauranter. For dem gælder de samme retningslinjer og regler, som for andre restauranter. Hidtil har de jo kun haft mulighed for at levere take away, men nu åbner de også på særlige vilkår, og det gælder også vores spisesteder."

I den første åbningsuge vil Djurs Sommerland sætte en overligger for, hvor mange gæster, som får adgang til parken, som øges over de følgende uger.

"Vi ved ikke, hvordan vores gæster vil reagere, når de går rundt i parken, så vi skal løbende drage vores konklusioner og åbne for flere gæster i takt med, at det sikkerhedsmæssigt er forsvarligt. Sikkerheden for vores gæster og ansatte kommer naturligvis først," fastslår Henrik B. Nielsen, der ikke har et konkret 'overligger-tal' for nuværende.

Mister 'store' dage

Traditionelt er helligdagene i maj og på kanten til juni store besøgsdage i Djurs Sommerland: Kristi Himmelfarts ferien, Pinsen og Grundlovsdag.

"Dem går vi desværre glip af i år, men sådan er det, og i stedet handler det om at få en god sæson. Parken står virkelig smukt lige nu og venter på gæster og aktivitet," siger direktøren.

Han håber, ligesom kollegerne, at danskernes lyst til at komme ud af deres vante små corona-cirkler vil betyde en øget efterspørgsel efter et eller flere besøg i Djurs Sommerland, og et 'dansker boom' kan være med til at opveje, at parkens mange udenlandske gæster er tvunget til at melde pas i år grundet de stramme grænseregler.

Publiceret 08 May 2020 13:36