Unge Rasmus Brasch, ung spillende cheftræner i IF Midtdjurs, ser frem til at kunne træne igen med sin trup, selvom han også respekterer retningslinjerne fra Sundhedsmyndighederne. Arkivfoto

Unge Rasmus Brasch, ung spillende cheftræner i IF Midtdjurs, ser frem til at kunne træne igen med sin trup, selvom han også respekterer retningslinjerne fra Sundhedsmyndighederne. Arkivfoto

Seriefodbold: Rasmus Brasch i topform før mulig fodboldopstart

IFM’s nye spillende cheftræner forberedte sig til sin første halv ironman samtidig med at han gjorde klar til at debutere som træner og spiller i Serie 3. Nu genoptager IF Midtdjurs træningen i små grupper

Af
Martin Schultz

Det var noget af en fodboldbombe som sprang i efteråret, da IF Midtdjurs’ fodboldafdeling kunne præsentere den dengang kun 22-årige FC Djursland-spiller Rasmus Brasch som ny cheftræner for klubbens hold i Serie 3.

Med Kasper Brøbech Jacobsen som assistent og fysisk træner og Michael Stegger Jensen som koordinator skulle den unge forsvarsprofil fra FC Djurslands Danmarksseriehold genrejse seniorfodbolden i sin barndomsklub IF Midtdjurs, og den i dag 23-årige møbelsælger var klar til at tage opgaven på sine skuldre og udskiftede elitemiljøet i Grenaa med træningsanlægget og stadion i Ryomgård.

Efter en fin træningsstart i vinter med udmærket tilslutning på træningsbanen nåede IF Midtdjurs kun at spille en enkelt træningskamp, inden myndighederne lukkede ned for alle idrætsaktiviteter på grund af Corona-epidemien. IF Midtdjurs slog Purhus IF på kunstgræs i Randers med 3-2 på mål af Mikkel Primdahl Sonnichsen, Anel Alagic og nytilkomne Søren Thode Fogh.

”Jeg var ikke selv med til at spille træningskampen, fordi jeg havde pådraget mig en træningsskade. Jeg var nemlig gået i skarp træning frem mod min første halv ironman i juni,” fortæller Rasmus Brasch. Han havde planlagt at debutere som ”jernmand” til EM i halv ironman 21. juni i Helsingør, men som stort set al anden idræt er EM-stævnet i Nordsjælland udsat til bedre tider uden corona virus.

Men forberedelserne til 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb har efterladt IFM’s spillende træner i topform, så hans spillere kan bare vente sig, når de torsdag i Ryomgård møder op til den første træning efter nedlukningen.

Målet er at blive i Serie 3

F Midtdjurs’ fodboldherrer genoptager nemlig træningen torsdag aften, hvor spillerne vil træne efter de retningslinier, som myndigheder og DBU har udstukket.

”Vi kommer maksimalt til at træne i grupper på ti spillere. Som udgangspunkt er vi 18-20 spillere på banen. Bliver vi flere, åbner vi en bane mere. Spillerne kommer til at holde to meters afstand gennem hele træningen, og det bliver primært træning med fokus på kondition, koordinering og skadesforebyggelse,” fortæller Rasmus Brasch.

Om der kan blive spillet fodboldkampe, kommer myndighederne til at afgøre en af de kommende dage.

”Jeg håber da, at vi kommer til at spille fodboldkampe. Men det skal ikke være sundhedsfarligt. Vi er jo almindelige mennesker, som hver for sig har en stor omgangskreds. Vi må leve op til de sundhedsmæssige krav,” siger Rasmus Brasch.

Åbner myndighederne op for fodboldkampe i breddeklubberne er DBU Jyllands Plan B at gennemføre en ”halv” turnering, hvor holdene møder hinanden en enkelt gang.

”Vores målsætning vil være at blive i Serie 3. Et andet vigtigt mål er at skabe en god træningskultur, så spillerne har lyst til og har det sjovt med at træne. Først derefter kan vi begynde at tale om oprykning,” mener Rasmus Brasch.

IFM styrket på målmandsposten

Rasmus Brasch har ikke været træner før, men går ind til opgaven med den erfaring han har erhvervet sig i mødet med dygtige trænere, senest som ung anfører på FC Djurslands Danmarksseriehold.

”Jeg har haft to sindssygt dygtige trænere, både brasilianske Aroldo Strack, som arbejdede med stor professionalisme omkring holdet, og Robert Sørensen, som var enormt dygtig til at se modstanderne an og lave taktiske justeringer,” fortæller Rasmus Brasch.

Rasmus Brasch fik sin fodboldopdragelse i IF Midtdjurs inden han som U17 spiller skiftede til Kolind/Perstrup IF, hvor han også spillede som ungsenior. Han gik på Brazil Football College i Grenaa med sin senere holdkammerat Felipe Soares som træner, og derfra var vejen kort til FC Djursland. Han var med til at spille FC Djursland op i Danmarksserien og var i en periode anfører på holdet.

Med Rasmus Brasch i spidsen kom IF Midtdjurs godt i gang med træningen, inden myndighederne lukkede ned for al idrætsaktivitet. Mange spillere mødte frem til træning og flere nye spændende ansigter er kommet med i truppen. Blandt andet er den offensive midtbanespiller Frederik Laursen skiftet tilbage til sin barndomsklub fra Danmarksserietruppen i FC Djursland. Søren Thode Fogh er skiftet til IF Midtdjurs fra AC Norddjurs, og Kasper Brøbech Jacobsen er tilbage som spillende assistent og fysisk træner. Alan Djozic har meldt sig klar igen, og der arbejdes på at få Mads Høegh med på holdet igen. Rutinerede spillere som Jesper Simonsen og lillebror Jonas ”Joe” Simonsen, som netop er blevet far til tvillinger, er klar til at hjælpe holdet.

IF Midtdjurs er også blevet styrket på målmandsposten.

”Mathias Nybro Dichmann Jensen har fået handskerne på igen. Desuden har vi Lasse Walther Nielsen, og den unge målmand Martin Hedegaard Andersen er også klar,” slutter Rasmus Brasch.

Publiceret 06 May 2020 16:30