Nimtofte tegner fuld af narrestreger, sjove påhits og gode kageopskrifter

Pia Ribberholt er aktuel med ny billedbog, der kan flytte børn langt væk fra iPad og iPhone

Af
Lars Norman Thomsen

NIMTOFTE Det er lysten, der driver værket, når Pia Ribberholt, 59, sætter sig godt til rette ved tegnebordet i parcelhuset på Sønderskovbakken i Nimtofte.

Pia Ribberholts nyeste billedbog er som de andre tegnet i hånden. Det kræver et tæt samarbejde med en grafiker på Forlaget Hedwig. Et samarbejde, som Nimtofte tegneren er yderst tilfreds med

Pia Ribberholts nyeste billedbog er som de andre tegnet i hånden. Det kræver et tæt samarbejde med en grafiker på Forlaget Hedwig. Et samarbejde, som Nimtofte tegneren er yderst tilfreds med

Hun tegner fortsat i hånden med tuschpenne som er nøje udvalgte, og som hun ved kan levere det, som hun gerne vil have dem til.

Et skift til en computer har hun overvejet lidt i ny og næ, men skiftet fra papir til computerskærm er aldrig blevet til noget, og nu er det omsonst.

"Jeg er blevet for gammel til den slags, og jeg har det også bedst, når jeg tegner i hånden. Jeg føler mig ekstra motiveret og tryg, når jeg har et papir foran mig," siger Pia Ribberholt, der altid har tegnet og malet.

I dag bliver det til 3-4 timer dagligt. Nogle dage mere, andre lidt mindre.

Pia Ribberholt udgav i foråret 2019 'Det muntre køkken. Siden da har hendes lyst til at skabe og fortælle været i zenith. Resultat: To nye billedbøger plus en i trykken og en ny på vej.

Pia Ribberholt udgav i foråret 2019 'Det muntre køkken. Siden da har hendes lyst til at skabe og fortælle været i zenith. Resultat: To nye billedbøger plus en i trykken og en ny på vej.

"Jeg nyder det og elsker at bruge min fantasi. Nogle dage går det nemt, andre dage kan jeg ikke rigtigt ramme det udtryk, som jeg gerne vil. Så stopper jeg, og næste dag så glider det igen. Det er fantastisk, at jeg har fået mulighed for at tegne, når jeg har lyst og nu også får penge for det, selv om jeg ikke bliver rig af det, så får jeg vel en månedsløn, der svarer til, at jeg var ansat i en halvtidsstilling."

Herlige Praline Prop

Lige nu er Pia Ribberholt aktuel med sin 8. billedbog, der atter henvender sig til børn og sørme også deres forældre.

"Hvis mine bøger kan lokke børn og forældre væk fra deres iPhones og Ipads for en stund, bliver jeg glad. Mine bøger er meget 'snakkebøger', hvor børn, søskende, far og mor kan sidde i ro og mag og løse sjove opgaver eller snakke om de mange personer, som optræder på siderne," siger Pia Ribberholt.

Hendes nyeste hedder 'Praline Prop og kagekonkurrencen', og er udgivet på hendes faste forlag Hedwig, der er hjemhørende i Odense.

Bogens plot er følgende: Den herlige kone Praline med røde kinder, hår som candyfloss og en tilpas buttet figur får, inden den årlige kagekonkurrence, stjålet sin bedstemors gamle kageopskrift.

Hun tager derfor, sammen med sin nevø Bo, rundt til de andre konkurrencedeltagere for at finde ud af, hvem der har taget den.

Kan Praline Prop og Bo få fat i opskriften igen?

Kan alle deltagerne i kagekonkurrencen mon nå at få bagt deres kage til tiden?

"Det er en myldrebog med opgaver af forskellig slags for børn fra fire år og opefter. Lidt i stil med mine første billedbøger," forklarer Pia Ribberholt.

"Jeg har haft det sjovt med at lave bogen, der har et stort persongalleri og en bærende historie. Undervejs skal læserne løse en række opgaver."

Produktiv periode

Nimtofte tegneren er særdeles produktiv i øjeblikket. I efteråret 2019 udgav hun 'Narrestreger og andre drilske opgaver for børn', der er målrettet lidt større børn fra otte år og opefter, og lige nu arbejder hun på en julebog med julemotiver.

"Det er et forslag fra mit forlag, så må vi se, om jeg når at blive færdig inden jul, og om det bliver muligt overhovedet at udgive bøger til den tid," lyder det smilende fra Pia Ribberholt.

For at det ikke skal være løgn har hun en ny billedbog i trykken, 'Ferien i en kø'.

"Den handler om, hvordan man snildt kan bruge sin fantasi, hvis man står i en feriekø og synes, at det er vildt kedeligt. Bruger man sin fantasi, venter der nye oplevelser og eventyr lige om hjørnet. Det har jeg erfaret mange gange, når jeg sidder og tegner," siger Pia Ribberholt.

Publiceret 26 April 2020 18:00