Britt Bager. Arkivfoto

Britt Bager. Arkivfoto

Debat: Venstre vil have Nicolai Wammen til at danse mere

Britt Bager (V), MF, opstillet i Djurskredsen - valgt i Østjylland:

"Regeringen og finansminister Nicolai Wammen (S) holder igen på hjælpen til virksomheder og kultur- og foreningslivet i Danmark.

Derfor kæmper Venstre videre for at udvide hjælpepakkerne efter, at samtlige Folketingets partier lørdag er blevet enige om en forlængelse af de hjælpepakker, Folketinget tidligere har vedtaget.

Nu også med bedre hjælp til kulturlivet og kompensationer for flere arrangementer.

Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes for Venstre at skubbe regeringen i den rigtige retning, så vi hjælper flere virksomheder og kulturinstitutioner - og gennem længere tid.

Med aftalen sikrer vi bl.a. en bedre økonomisk håndsrækning til landets selvstændige, til iværksættere, får en bedre dækning af de faste udgifter for hårdt ramte virksomheder, og hjælpepakkerne vil dække i længere tid.

Vi styrker de danske eksportvirksomheder, som hvert år bidrager med milliarder til den danske velstand, og understøtter arbejdspladser i hele landet.

Jeg glæder mig særskilt over, at det nu er lykkedes at få etableret en nødfond til kulturområdet, som de kulturinstitutioner, der ikke er omfattet af de hidtidige hjælpepakker, kan søge.

Det er et fremskridt – men vi er heller ikke på kulturområdet helt i mål.

Men jeg må bare sige, at det er en stor opgave. For regeringen og finansministeren er ikke lette at danse med. Så vi fortsætter arbejdet.

Venstre vil gøre mere for, at vi kan komme en bølge af fyringer og konkurser i forkøbet."

Publiceret 19 April 2020 09:00