Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

5 gode råd fra politiet:

Sådan holder du indbrudstyvene væk

Det er en god idé at være ekstra opmærksom på at indbrudssikre sit hjem inden påsken

Påsken er traditionelt højsæson for indbrud i private hjem. Selvom ferien i år ikke går til udlandet, kan der stadig være mange, der planlægger at tage væk på ferie.

Østjyllands Politi opfordrer derfor i en pressemeddelelse til, at man får indbrudssikret sit hjem, inden man pakker bilen.

”Mange har været hjemme i nogle uger nu, og der har været rig mulighed for at passe på sit eget og naboernes huse. Men hvis der de kommende dage er mange, der midlertidigt flytter i sommerhus eller i campingvogn, så vil det efterlade tomme huse, der kan friste indbrudstyvene. Så husk at få sikret dit hjem og få lavet en aftale med din nabo, inden du tager afsted på påskeferie,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

jwh

Fem gode råd

  • Tilmeld dig nabohjælp og lav en aftale med naboerne om at holde ekstra øje med dit hus
  • Få det til at se ud, som om du er hjemme – lad opvasken stå, lad legetøjet ligge og få naboen til at parkere en bil i din indkørsel
  • Sæt værdifulde ting væk fra vinduerne, så man ikke kan se dem udefra
  • Lad være med at annoncere, at du er på ferie. Vent med Facebook- og Instagram-opslag til du er hjemme igenLås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud.

Kilde: Østjyllands Politi

Publiceret 03 April 2020 20:31