Anfører på Ebeltoft IF’s futsalhold, Viktor Skytte (forrest), var skarpskytte i liga’en ligesom han også var det udendørs i Serie 3 i efteråret. Han blev holdets topscorer og blev med 14 mål nr. 4 på liga’ens topscorerliste. Arkivfoto: Martin Schultz

Anfører på Ebeltoft IF’s futsalhold, Viktor Skytte (forrest), var skarpskytte i liga’en ligesom han også var det udendørs i Serie 3 i efteråret. Han blev holdets topscorer og blev med 14 mål nr. 4 på liga’ens topscorerliste. Arkivfoto: Martin Schultz

Futsal: Ebeltoft IF har ét skud i bøssen for at blive i liga'en

Ebeltoft IF skal ud i kvalifikationskamp om at forblive i Futsal Liga’en efter kun en sejr i turneringen

Af
Martin Schultz

Ebeltoft IF’s første sæson i landets bedste futsalrække, Futsal Ligaen, blev som ventet en stor mundfuld for debutanterne, som sluttede på en 7. og sidsteplads med kun tre point på kontoen. Men Ebeltoft IF har stadig en chance for at redde sig en sæson mere i den bedste futsal række, når holdet i en endnu ikke datosat kvalifikationskamp møder det bedste jyske hold fra 1. Division. Her står kampen mellem Broager UI fra Sydpuljen og Sallingsund FC fra Nordpuljen, som lørdag spiller mod hinanden i Broagerhallen.

“Den kamp vil vi selvfølgelig vinde,” siger Viktor Skytte, som er anfører for Ebeltoft IF’s futsalhold. Sammen med de øvrige spillere holder han et møde i næste uge for at diskutere holdets fremtidsplaner, men Viktor Skytte lægger ikke skjul på, at det har været en stor oplevelse for holdet at spille med i landets bedste futsal række.

“Vi synes vi er kommet efter det og er blevet meget bedre i løbet af sæsonen. Vi er også blevet bedre konditionsmæssigt,” siger Viktor Skytte, som med 14 scoringer slutter på en flot 4. plads på topscorerlisten i Futsal Liga Vest.

“Vi har lært meget i løbet af sæsonen. Og vi har også lært af at tabe så meget. Det er nemlig ikke altid resultatet, der tæller. Det er vigtigt også at være gode venner, selvom vi taber. Det har givet styrke til holdet,” siger Viktor Skytte.

Tabte til topholdet

Ebeltoft IF spillede 12 kampe og fik kun en enkelt sejr, da holdet 4. januar på hjemmebane slog Søhus Stige fra Odense med 9-7.

Det blev til et par alvorlige lussinger med 14-2 mod rækkens bedste hold Lystrup IF og med 17-2 mod rutinerede Sønderborg Futsal, som blev nr. 2 i rækken.

“Men efterhånden som vi fik spillet nogle kampe, kom vi meget bedre med og var godt med i de fleste kampe,” siger Viktor Skytte.

I den sidste kampe i søndags tabte holdet med 8-2 på udebane mod Lystrup IF. Men Ebeltoft IF var kun bagud med 2-1 ved pausen, men blev løbet over ende i 2. halvleg af rækkens bedste hold. Brødrene Viktor og Asker Skytte scorede målene for Ebeltoft IF.

De fleste spillere på futsalholdet er fra Ebeltoft IF’s hold i Serie 3. Enkelte spillere udefra har suppleret holdet: Frederik Ougaard og Noah Overgaard fra TRIF og Benjamin Lahn Sørensen fra FC Djursland har hjulpet til. Jeppe Kusk fra Mørke IF skulle have været målmand sammen med Sebastian Surland, men nåede kun til bænken og blev aldrig klar til kamp.

Giver prestige til byen

Træneren for Ebeltoft IF’s Serie 3 hold Lars Skytte har fulgt futsalholdet og har kunnet konstatere, at der har været en fin fremgang i holdets præstationer.

“De startede jo med at spille som var det udendørs fodbold, men futsal er jo en helt anden måde at spille fodbold på. Men det har været fantastisk for drengene at deltage i landets bedste række, hvor der kunne være op til 350 tilskuere til en kamp,” siger Lars Skytte.

“I flere kampe har de ført med to-tre mål, men er så gået ned på konditionen i det meget tempofyldte spil. De har trænet alt for lt, og det går ikke, når man spiller mod de allerbedste. Men de har vist, at de kan være med, og der er sket meget fra de første til de sidste kampe,” mener Lars Skytte.

“Det var også en fin oplevelse til kampene på hjemmebane med mellem 100 og 150 tilskuere. Jeg synes det prestigemæssigt er et plus for byen og klubben at være med i den bedste futsalrække. Men måske skal man begynde at træne mere koncentreret og træne nogle af de øvelser, som vi ser de andre hold i Futsal Liga’en mestrer,” siger Lars Skytte.

Mens spillerne venter på kvalifikationskampen om at blive i Futsal Liga’en, er de begyndt at træne udendørs frem mod sæsonpremieren mod lokalrivalerne fra TRIF fredag 27. marts.

FAKTA

Futsal Liga Vest, herrer

Lystrup IF - Ebeltoft IF 8 - 2 (2 - 1)

Søndag 23. februar kl. 16.00 i Søften Idræts- og Kulturcenter

Målscorere for Ebeltoft IF:

Viktor Skytte, Asker Skytte

Ebeltoft IF’s trup til kampen:

  • Asker Skytte
  • Søren Farver
  • Viktor Skytte
  • Martin Kapper
  • Sebastian Surland
  • Alexander Kjær Støckel
  • Mathias Larsen
  • Tobias Kruse
  • Marinus Møhl

Publiceret 28 February 2020 21:30