Thomas Lennert magter kunsten at forene popmusikkens toner og den klassiske musiks kringelkroge. Han er forelsket i den gode melodi, og det kom til udtryk forleden, hvor han blev kåret som vinder af landsdækkende sangkonkurrence om at skrive en påskesalme i børnehøjde. Pressefoto

Thomas Lennert magter kunsten at forene popmusikkens toner og den klassiske musiks kringelkroge. Han er forelsket i den gode melodi, og det kom til udtryk forleden, hvor han blev kåret som vinder af landsdækkende sangkonkurrence om at skrive en påskesalme i børnehøjde. Pressefoto

Hornslet Kirkes organist vinder salmekonkurrence

Thomas Lennert, mangeårig organist og korleder ved Hornslet Kirke, har skrevet en børne-påskesalme, som røg til tops i salmekonkurrence

Af
Lars Norman Thomsen

Thomas Lennert, meget skattet og munter organist og korleder ved Hornslet Kirke sideløbende med, at han i fritiden også har en karriere som popmusiker kørende, har vundet en salmekonkurrence udskrevet i et samarbejde mellem Folkekirkens Ungdomskor, Syng Nyt og Forrum for Børnesalmer.

Oplægget lød på at skrive en salme om påske-højtiden, som børn kan synge med på i kirken.

Thomas Lennert har skrevet både tekst og melodi til 'Vi fejrer påske i kirken', hvor omkvædet lyder:

Vi fejrer påske i kirken.

Vi fejrer påske i verden.

Påske er livets fest!

"Thomas Lennerts salme udmærker sig ved, i en enkel og ligefrem tone, at give børnene en fornemmelse af de enkelte påskedages særkende. Salmen er desuden bundet sammen af et omkvæd der er let at synge med på og har et melodisk overskud, der slår fast at påsken er livets fest," udtaler Hanne Jul Jakobsen der er formand for Forum for Børnesalmer og har været med til at bedømme de indkomne salmer.

"Vi mangler gode påskesalmer til børn. Salmer der tager livtag med påskens drama og udfolder temaer som svigt, afmagt og død, opstandelse, liv og håb i børnehøjde."

Der indkom i alt 26 salmer til konkurrencen, og udover Thomas Lennerts salme, har Forum for Børnesalmer valgt at udgive yderlige syv af de indkomne salmer.

"i er superglade for de mange bidrag og mener at vi med de otte nye børnesalmer, som nu bliver lanceret på www.salmedatabasen.dkkommer med nogle gode og meget forskellige bud på nye påskesalmer til børn. Der er salmer der udfolder alle påskedagene, men også både langfredagssalmer og salmer til påskedag," udtaler Hanne Jul Jakobsen.

3.000 kroner

Thomas Lennert modtager for sin vindersalme en check på 3.000 kroner. 'Vi fejrer påske i kirken' uropføres til Folkekirkens Ungdomskors (FUK) Megastævne lørdag 21. marts i Vor Frelsers Kirke i Horsens.

Koncerten kl. 15.30 er åben for alle.

Mange talenter

Thomas Lennert, snart 53, er en mand med masser af musikalske talenter, og organisten og korlederen ved Hornslet Kirke elsker at eksperimentere og lege inden for mange forskellige genrer - fra pop til klassisk musik.

Følgende historie, som Thomas Lennert fortalte til Lokalavisen, da han passerede de ti år som organist og korleder ved Hornslet Kirke, illustrerer meget fint spændvidden i hans musikalske virke-

Engang spillede han i København ved et DJBFA-arrangement. DJBFA er landets største komponistforening for professionelle komponister og sangskrivere inden for jazz, folk, pop, rock og elektronisk musik.

"Jeg husker, at jeg spillede nogle af mine kompositioner med egne tekster i den genre, som jeg kalder sofapop. Efter min optræden kom selveste Franz Beckerlee (tidligere guitarist i legendariske Gasolin, red.) hen til mig og sagde med et smil: "Jeg kender kun en, der kan skrive ligeså gode tekster.". Og så gik han."

"Sagde han godt nok det, funderede jeg, og mente han mon, at den anden var Kim Larsen."

Publiceret 27 February 2020 11:00