Norddjurs Kommune inviterer hvert år erhvervslivet til et gensidigt inspirerende årsmøde. Her en situation fra Kattegatcentret i 2017.

Norddjurs Kommune inviterer hvert år erhvervslivet til et gensidigt inspirerende årsmøde. Her en situation fra Kattegatcentret i 2017.

Efter undersøgelse:

Norddjurs vil have gode historier til at brede sig

Norddjurs Kommune inviterer til årsmøde i Grenaa

Grenaa Når Norddjurs Kommunes erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalg inviterer virksomhederne til årsmøde 3. marts hos DS Smith i Grenaa, så får deltagerne ikke bare en snak fra talerstolen. De får også direkte adgang til gode råd og sparring om, hvordan de spotter den gode historie og får den omtalt i aviser, fagblade og elektroniske medier både lokalt og nationalt.

Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget vil med årsmødet ikke bare styrke relationerne til virksomhederne, men også skabe en fælles forståelse for, hvad de positive historier kan gøre for at skabe resultater og løfte et områdes image.

”Virksomheders succes er alles succes. Vi bliver stolte, når vi hører, at vores arbejdsplads eller kollega klarer sig godt, gør noget godt for miljøet eller tager socialt ansvar. Og når vi fortæller den gode historie videre, så spredes den som ringe i vandet,” siger Else Søjmark, der er formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget.

Dansk Industri måler hvert år virksomheders holdning til erhvervsklimaet i deres lokalområde. I 2019 landede Norddjurs på en plads som nummer 87, så der er plads til forbedring.

”En del af DI’s undersøgelse er subjektiv, og hvis der i forvejen er en negativ stemning, som kan handle om noget helt andet, så smitter det af i svarene. Det ser vi mange steder. Og det kan godt virke irrationelt, hvad virksomhederne i Norddjurs egentlig er utilfredse med,” siger Gordon Trier Holm, der er konsulent i Dansk Industris regionalforeninger.

Negative holdninger kan bunde i, at der er en skæv fordeling mellem de gode og knapt så gode historier om Norddjurs, og mange gode historier bliver aldrig fortalt. Derfor kan alle gøre noget for at skabe en mere positiv opfattelse af erhvervsklimaet. Gordon Trier Holm er klar med et initiativ, der skal samle virksomheder i Norddjurs om det mål, og det vil han fortælle om på årsmødet.

”Virksomheder, der er kendt for deres positive historier, har lettere ved at skaffe arbejdskraft og kunder, og det smitter af på hele området. Den positive historie bliver selvforstærkende,” siger han.

CV

Publiceret 26 February 2020 19:00