Kommentar: Lige en post til Ole Bollesen

Af
Lars Norman Thomsen

lokalredaktør:

Syddjurs Kommune har aldrig nogensinde været repræsenteret i Regionsrådet med en mand eller kvinde, der haft sin daglige gang i kommunen.

Som oftest fordi de politiske partier med tyngde, Socialdemokratiet, SF og Venstre er kommet alt for sent ud af starthullerne med at få en kandidat på banen.

Men også fordi det kræver kandidater med politisk pondus og et righoldigt erfaringsgrundlag, hvis det fornødne antal vælgere skal bide til bollen og stemme lokalt.

Nu får Syddjurs Kommune foræret en gylden chance med meldingen om, at Djurslands nuværende folkevalgte i Regionsrådet, Niels Erik Iversen, Grenaa ikke genopstiller ved valget i november 2021.

Derfor får Socialdemokratiet i Syddjurs nu alletiders chance for at gennembryde muren til Regionsrådets sæde i Viborg.

Den mest oplagte spidskandidat for både Syddjurs og tillige Norddjurs vil naturligvis være nuværende Syddjurs borgmester Ole Bollesen, der indledte 2020 med at fortælle, at han ikke genopstiller til kommunalvalget i november 2021.

Ole Bollesens politiske CV, netværk og kontaktflade passer perfekt til opgaven. Før han overtog borgmesterposten i Syddjurs var han som bekendt formand for Udvalget for Sundhed, Ældre og Social (SÆ-udvalget), og dermed kender han både fra hvervet som udvalgsformand og borgmester til Regionsrådsarbejdet i detaljer på sygehus- og sundhedsområdet.

Nu har ingen muligvis endnu vovet at spørge Ole Bollesen. Og han fylder godt nok 70 13. juli 2020, men er en mand i fin fysisk form.

Ole Bollesen vil have den nødvendige politiske tyngde og vil kunne samle bred opbakning i Syddjurs.

Ganske givet så meget, at flere af de øvrige partier vil drosle deres planer for valget til Regionsråd ned.

Socialdemokratiet i Syddjurs er ofte blevet taget på sengen af den aktive S-partiforening i Grenaa, der ganske givet også har en lokal Norddjurs kandidat i tankerne.

Kommer Syddjurs først denne gang - med et ja fra Ole Bollesen, så er vejen banet for, at den nuværende Syddjurs borgmester bliver hele Djurslands kandidat.

Men Ole Bollesen får ikke en lang tænkepause.

Der skal handles hurtigt ellers ryger en gylden mulighed på gulvet, og Syddjurs kan snart igen konstatere, at det heller ikke blev denne gang, at kommunen blev repræsenteret i Regionsrådet, som efter alle solemærker at dømme får lov til at eksistere ud i fremtiden trods tidligere varsler om det modsatte.

Publiceret 20 February 2020 23:20