Det er noget af et scoop, at danske Ida Praetorius i 2020 danser ud med Verdensballetten og kommer til Møllerup Gods 11. juli

Det er noget af et scoop, at danske Ida Praetorius i 2020 danser ud med Verdensballetten og kommer til Møllerup Gods 11. juli

Dansk ballerina med på Møllerup

Solodanser ved Den Kongelige Ballet, Ida Praetorius, med, når Verdensballetten kommer til den gule herregård i juli

Af
Lars Norman Thomsen

Det er første gang at en dansk ballerina danser med Verdensballetten, når 26-årige Ida Praetorius viser sine evner på sommerens tour, der kommer til Møllerup Gods 11. juli.

Her vil balletdansere fra anerkendte dansekompagnier som The Royal Ballet of London, Staatsballett Berlin og Mariinsky Ballet fra Skt. Petersborg danse ud under åben himmel på scenen foran den smukke hovedbygning.

Til Verdensballetten vil Ida Praetorius sammen med den tyske danser Marian Walter opføre en helt ny ballet skabt til forestillingen for at markere 100-året for genforeningen af Sønderjylland med Danmark.

Et familieprojekt

Ida Praetorius har danset ballet, siden hun var blot 3 år gammel. Hun kom til Den Kongelige Ballet som otteårig og havde sin første rolle som engel på en sky i Bournonville-balletten 'Et Folkesagn', hvor hun var i projektørlyset i ti sekunder.

Omgivelserne ved Møllerup Gods kan ikke være mere perfekt til et arrangement af denne fornemme karakter

Omgivelserne ved Møllerup Gods kan ikke være mere perfekt til et arrangement af denne fornemme karakter

Hun blev korpsdanser i 2012, modtog Reumerts Talentpris og vandt samme år den estimerede Erik Bruhn-konkurrence.

6. april 2016 blev hun af balletmester Nikolaj Hübbe udnævnt til solodanser ved Den Kongelige Ballet.

Ida Praetorius har i hele sin karriere haft sin familie tæt på. Hendes mor var således selv balletdanser, før hun uddannede sig til læge, og hendes to yngre brødre er også balletdansere.

Niende gang

Det er niende gang, Møllerup Gods byder op til Verdensballet. Gennem årene har Verdensballetten på Møllerup Gods udviklet sig til et arrangement, hvor mange lokale aktører bidrager med viden, oplevelser, delikatesser og hjælpende hænder. Op mod 1800 gæster forventes at tage del i herlighederne.

Billetter til Verdensballetten 2020 på Møllerup Gods starter ved 295,- og kan købes på verdensballetten.dk/moellerup-gods

Publiceret 20 February 2020 16:00