To skadesplagede spillere tilbage igen på hold sammen: Mathias Nymark Rasmussen (tv) og Rasmus Dalsgård Lund er efter langvarige skader tilbage på divisionsholdet og fik godt med spilletid i pokalkampen mod Skive fH. Foto: Martin Schultz

To skadesplagede spillere tilbage igen på hold sammen: Mathias Nymark Rasmussen (tv) og Rasmus Dalsgård Lund er efter langvarige skader tilbage på divisionsholdet og fik godt med spilletid i pokalkampen mod Skive fH. Foto: Martin Schultz

Pokalhåndbold: Nørre Djurs HK’s pokaldrømme knust allerede i 1. halvleg

Rutineret målmand tog pynten af de lokale skytter, da Nørre Djurs HK blev kørt over med 36-22 af et fokuseret hold fra Skive fH i Santander Cup

Af
Martin Schultz

Jo, der er forskel på et hold fra toppen af 1. division og et hold med ambitioner om en top-tre placering i 2. division.

Det kunne et forventningsfuldt publikum lade sig overbevise om tirsdag aften i pokalkampen mellem Nørre Djurs HK fra 2. Division og Skive fH fra 1. Division i Nørre Djurshallen i Glesborg. Kampen endte 36-22 i skibonitternes favør, og gæsterne tog ikke på hjemmeholdet med fløjlshandsker. De satte tidligt i kampen skabet på plads, da holdet indenfor de sidste ti minutter af 1. halvleg trak fra 12-9 til 19-9 og kunne gå til pausen foran med 22-11.

Nørre Djurs HK havde inden kampen luret på muligheden for at overraske gæsterne med den fart, som hjemmeholdet er kendt for. Håbet om en overraskelse ved at besejre Skive fH og trække en attraktiv modstander fra liga’en var blevet nævnt i optakten til kampen, men dét lyserøde håb var gæsterne ikke længe om at punktere.

Der var ikke meget fart over Nørre Djurs HK’s angrebsspil i indledningen af kampen, og selv rutinerede skytter som Nicolaj Danefeld Hansen og Mike Paulsen viste en næsten overdreven respekt for Skive fH’s forsvar og ikke mindst manden i buret, 35-årige Jesper Sørensen. Skive fH’s rutinerede målmand med en fortid i flere divisions- og ligaklubber var med omkring 30 redninger i kampen et levende plankeværk, og det fik stort set alle hjemmeholdets skytter at føle.

Kun Nørre Djurs HK’s skarpskytte Simon Søgaard Jensen viste noget power, da han efter godt 12 minutter afløste Rasmus Secher Eldrup i hjemmeholdets bagkæde og fik sat sit aftryk med tre mål i streg. Men så blev også den ellers duelstærke Søgaard pakket ind af et koncentreret Skive-forsvar, som i både størrelse og fysik overtrumfede hjemmeholdets spillere.

Comeback til Mathias Nymark Rasmussen

Nørre Djurs HK’s træner Jan Mathiesen havde 15 spillere i truppen, og der blev spilletid til alle på holdkortet. Det vanlige førstevalg på venstrefløjen Henrik Storm Pedersen var sygdomsramt på dagen og blev hurtigt afløst af Martin ”Bondemanden” Jensen, som fik en del minutter på banen og kvitterede med tre mål fra fløjen.

Der var et glædeligt gensyn med den fodrappe bagspiller Mathias Nymark Rasmussen efter pausen, hvor han fik comeback på divisionsholdet i denne sæson efter en langvarig overbelastningsskade af knæet. Det blev til tre scoringer til Mathias Nymark Rasmussen i 2. halvleg, men også han fik prøvet at brænde store chancer på kampens dominerende spiller, Jesper Sørensen i Skive fH’s mål.

”Det var skønt at være tilbage, og også at score tre mål, selvom jeg godt ville have scoret lidt flere. Vi brændte for mange chancer i kampen,” siger Mathias Nymark Rasmussen, som efter den gode indsats banker på til en plads på divisionsholdet.

Også stregspilleren Rasmus Dalsgård Lund er kommet tilbage i både forsvar og angreb efter sin langvarige skade, og han fik godt med spilletid og leverede en enkelt scoring. Og Mikas Korsgaard Christensen var efter en vinterferiepause tilbage og scorede to mål.

Ros til kulissen i Glesborg

Kampen var tydeligvis allerede afgjort ved pausen med favoritterne fra Skive fH foran med 22-11.

”Vi aftalte i pausen, at vi skulle give spilletid til alle spillere,” siger Nørre Djurs HK-træner Jan Mathiesen, som i 2. halvleg lod de rutinerede kræfter sidde på bænken og spillede med Mathias Nymark Rasmussen, Rasmus Dalsgård Lund, Henrik Pedersen, Mikas Korsgaard Christensen og Martin ”Bondemanden” Jensen på banen. De to målmænd Kasper Kolstrup Møller og Magnus Møller-Sørensen deltes om spilletiden, men fik denne aften ingen indflydelse på kampens resultat.

Især i 1. halvleg havde Nørre Djurs HK i sit forsvarsspil meget fokus på Skive fH’s skytter, og det gav plads til det ene elegante indspil til stregen efter det andet, som resulterede i nemme scoringer til gæsterne. I 2. halvleg gik Nørre Djurs HK i perioder over til en 5-1 opdækning med Mathias Nymark Rasmussen fremme for at afskærme Skive fH’s dygtige playmaker Nickolei Jensen.

”Det gik som vi gerne ville have det skulle gå. Vi havde respekt for vores modstander, og derfor var vi klar fra start. Vi lukkede dem ned og gjorde det vi skulle,” siger Skive fH’s cheftræner Arne Damgaard, som både havde ros til sin målmand Jesper Sørensen og den fine kulisse omkring kampen i Nørre Djurshallen.

Pokalkampen var en gratis kamp

”Det var så den oplevelse. Det er forskellen på 1. og 2. Division” siger Nørre Djurs HK’s træner Jan Mathiesen og ser nu frem mod kampen mod topholdet Frederikshavn FI på søndag.

”Skive fH skulle vise, at de var bedre end os, og de var klar fra start. De var fysisk stærke og de straffede os, når vi lavede fejl. I starten ville vores spillere afgøre det for hurtigt selv, men generelt brændte vi for meget. Vi havde stor respekt for deres skytter og var opmærksomme på skud bagfra, men det gav plads til indspilninger til stregen. Inden halvlegen rykkede de fra os med fem mål på tre minutter, og så var det afgjort ved halvleg,” siger Jan Mathiesen, som derfor gav plads til andre spillere i 2. halvleg.

”For os var det her jo en gratis kamp. og derfor fik nogle spillere lov til at vise sig frem. Mathias Nymark Rasmussen er tilbage og lavede et fint indhop. Han holdt godt med fart og tempo i spillet, men blev også træt til sidst i kampen.”

Søndag gælder det udekampen mod Frederikhavn FI.

”Frederikshavn FI er tophold og nu vil vi forsøge at udfordre dem mere end vi var i stand til mod Skive fH. Vi kæmper for at komme med i top-tre, og derfor skal vi have så mange point som muligt,” slutter Jan Mathiesen.

Kampen mod Frederikshavn FI spilles søndag kl. 14.00 i Arena Nord i Frederikshavn.

Kampfakta:

Santander Cup, 5. runde, herrer

Nørre Djurs HK (2. Division) - Skive fH (1. Division) 22 - 36 (11 - 22)

Tirsdag 18. februar kl. 19.30 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Udvisninger:

Nørre Djurs HK: 1 x 2 min. (Henrik Pedersen)

Skive fH: 5 x 2 min.

Målscorere:

  • Nicolaj Danefeld Hansen, 5 (3) mål
  • Simon Søgaard Jensen, 4 mål
  • Mathias Nymark Rasmussen, 3 mål
  • Martin ”Bondemanden” Jensen, 3 mål
  • Mike Paulsen, 2 mål
  • Mikas Korsgaard Christensen, 2 mål
  • Mikkel Milling, 1 mål
  • Rasmus Dalsgård Lund, 1 mål
  • Simon Østergaard, 1 mål

Publiceret 19 February 2020 16:38