To af Danmarks store boksetalenter, Victor Hoveling (tv.) og Mikkel Gribsholt, kommer i ringen fredag aften. De modtog i 2019 'TALENTPRISEN' ved Syddjurs Award, som Lokalavisen og PR electronics A/S uddeler i fællesskab. Foto: Anne Steen, Impact

To af Danmarks store boksetalenter, Victor Hoveling (tv.) og Mikkel Gribsholt, kommer i ringen fredag aften. De modtog i 2019 'TALENTPRISEN' ved Syddjurs Award, som Lokalavisen og PR electronics A/S uddeler i fællesskab. Foto: Anne Steen, Impact

Fredag aften lyder gong-gongen i Midtdjurshallen

Cheftræner og matchmaker i Hornslet Bokseklub, Arne Lund Christensen, lover publikum smæk for skillingen med hele 16 kampe på programmet

Af
Lars Norman Thomsen

Midtdjurshallen var i 1970'erne hjemsted for flere boksestævner, da Midtdjurs Bokseklub var blevet en realitet anført af træner Georg 'Bokse-shorts' Henriksen og topboksere som sværvægteren Thorkild Sørensen, Kolind, og den elegante teknikker Svend Erik Johansen, ligeledes Kolind, der senere blev kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Midtdjurs.

Velbyggede Bjarne Newby (med ryggen til), der her træner med cheftræner Arne Lund Christensen i træningslokalet, kommer også i ringen i Midtdjurshallen. Foto: Lars Norman Thomsen

Velbyggede Bjarne Newby (med ryggen til), der her træner med cheftræner Arne Lund Christensen i træningslokalet, kommer også i ringen i Midtdjurshallen. Foto: Lars Norman Thomsen

De tre havde alle en fortid i Grenaa Bokseklub, men var nu fast besluttede på at få boksningen på landkortet i det midtdjurske.

Klubben eksisterede i en årrække og inspirerede lokale nævefægtere af mere eller mindre blandet kvalitet til at forsøge sig. Debutanterne ved de første stævner trak mange tilskuere til, og publikum kunne se røde næser, blod og boksere, der nok skulle være blevet hjemme og skyggebokse foran spejlet, men også flere talenter som siden fik en flot karriere.

Renæssance

Fredag aften genfødes boksestævnerne i Midtdjurshallen igen, når Hornslet Bokseklub inviterer til en aften med hele 16 kampe på programmet.

"Der bliver tale om det største stævne i klubbens historie," siger cheftræner og matchmaker Arne Lund Christensen, Hornslet Bokseklub. En ildsjæl af rang i det lokale boksemiljø, der også værdsættes stort på det nationale plan.

Folk på lægterne - cheftræneren håber på 6-800 - kan glæde sig til et kæmpe lysshow, en aktiv discjockey og svajende nummerpiger.

Sportsligt bliver der også smæk for skillingen, lover Arne Lund Christensen, der kan præsentere hele fem boksere som er inde omkring det danske ungdomslandshold.

Matchmakeren har sørget for, at et hold hårdføre tjekkiske boksere kommer til Midtdjurshallen for at yde hans 'egne drenge' den nødvendige modstand.

"Budgettet er stort, men Hornslet Bokseklub vil gerne give noget tilbage til Syddjurs Kommune for kommunens opbakning til bokseklubben," siger Arne Lund Christensen.

Klubbens spritnye boksering skal i brug for første gang. Den er hjemkøbt med hjælp fra la Cours Fond og DIF/DGIs fælles fond.

Opbakningen har været stor i nærområdet. Mange har hjulpet med sponsorater til at gøre stævnet muligt," roser Arne Lund Christensen, der sender en særlig tak efter Christina Gribsholt, Ryomgård, som har været en "fantastisk kontakt" til de lokale virksomheder.

Flot program

Christina Gribsholt er mor til de to lokale Ryomgård boksere, ungdomslandsholdsbokseren Mikkel Gribsholt og storebror Casper Gribsholt. Sidstnævnte skal i Ryomgård forsøge at folde sit store repertoire ud i tre omgange og ikke lade sig påvirke negativt af forventningspresset. Lillebroderen skal vinde for at befæste sin position som mulig deltager ved de kommende Europamesterskaber for ungdom.

De to udgør cremen ved stævnet sammen med en lang række af de øvrige hardhittere hos Hornslet Bokseklub: Bl.a. supertalentet Victor Kruse Hoveling, der går i 9. klasse på Marienhoffskolen, Mørke letsværvægteren Lau Olsen, den velproportionerede Bjarne Newby og de to hårdtslående sværvægtere Mark Pedersen og Steffen Rørstrøm. Sidstnævnte er kommet til fra BK Nordsalling.

Et par gæster kommer også i ringen. Det gælder ikke mindst Elias Idrissi fra Herlev Boxing. Et af landets største boksetalenter. Boksekendere husker sikkert efternavnet Idrissi. Faderen Rachid Idrissi opnåede 6 gange at blive dansk mester, 11 gange sjællandsk mester, ligesom han nåede at vinde flere internationale mesterskaber og få en kort professionel karriere.

"Ringen fri - klar til første omgang," lyder det fra ring announceren præcis klokken 19 fredag aften.

"Let's get ready to rumble!"

Publiceret 19 February 2020 21:00