Stregspilleren fra Grenaa, Rasmus Dalsgaard Lund, er tilbage efter en længere skadespause og klar til at give den gas mod Skive fh. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Stregspilleren fra Grenaa, Rasmus Dalsgaard Lund, er tilbage efter en længere skadespause og klar til at give den gas mod Skive fh. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Pokalhåndbold: Nørre Djurs HK satser stort for at gå videre i Santander Cup

Nørre Djurs HK spiller tirsdag aften pokalkamp i ”Hulen” mod Skive fH, som er med i toppen af 1. Division

Af
Martin Schultz

Nørre Djurs HK lover god håndbold og masser af stemning på hjemmebanen i Nørre Djurshallen, når 1. divisionsholdet fra Skive fH tirsdag aften kl. 19.30 stiller op i 5. runde af pokalturneringen Santander Cup.

I de to foregående sæsoner har Nørre Djurs HK trukket ligamodstandere i pokalturneringen, men i to seværdige kampe mod henholdsvis Ribe/Esbjerg og Aarhus Håndbold var der ikke punch nok i de lokale håndbolddrenge til at kunne knock-oute holdene fra håndboldens øverste hylde. Men mod Skive fH fra toppen af den næstbedste række håber den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen, at Nørre Djurs HK kan give et fysisk stærkt Skive fH-hold kamp til stregen.

”Vi er tilfredse med at have trukket et hold fra 1. Division, og vi er sultne efter at møde et hold fra den række, hvor vi selv gerne vil spille. Selvfølgelig ligger favoritværdigheden på Skive fH, men vi vil give gæsterne al den modstand vi kan. Og sådan en tirsdag aften i ”Hulen” med masser af publikum og ”Brillemanden” ved musikknapperne kan alting ske,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Lasse Kristoffersen er rejst

Nørre Djurs HK stiller i stærkeste opstilling og giver comeback til Mathias Nymark Rasmussen, som har været ude af divisionsholdet med en skade siden sæsonstarten. Pokalkampen spilles efter 1. Divisions-reglementet, så det er tilladt at have 15 spillere i truppen, ligesom der spilles med time-out og med flyvende udskiftninger i 7 mod 6-situationerne.

Den udvidede trup giver også plads til Martin ”Bondemanden” Jensen, Henrik Pedersen og Mikas Korsgaard Christensen, mens stregspilleren Lasse Kristoffersen har forladt klubben grundet sit arbejde.

Lasse Kristoffersen kom til klubben i sommer fra Nøvling IF og blev præsenteret som en spændende forstærkning. Men stregspilleren har haft det svært i konkurrencen med en formstærk Mikkel Milling og en tilbagevendt Mikas Korsgaard Christensen, og da også Rasmus Dalsgård Lund vendte tilbage til holdet efter en langvarig skade, blev det småt med spilletid til nordjyden. Lasse Kristoffersen har meddelt Nørre Djurs HK, at han skifter til Aars HK, som spiller i 2. Division i samme pulje som Nørre Djurs HK.

Vil møde Skive fH med højt tempo

Skive fH ligger i den bedste halvdel af 1. division og er et fysisk stærkt holde med flere tidligere ligaspillere på holdet. Aktuelt ligger holdet på en 4. plads og kæmper for at hænge på i den top-tre, som får mulighed for at kvalificere sig til oprykning til landets bedste håndboldrække.

”Skive fH spillede søndag eftermiddag i Odense Idrætshal og slog HC Odense Herrer med 26-24. Så skal de allerede op landevejen igen tirsdag aften, så vi vil komme med fuld tempo. Vi går på banen for at spille efter et godt resultat og tror på vores chance,” siger den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

For hjemmeholdet er kampen også en passende optakt til søndagens turneringskamp, hvor Nørre Djurs HK skal på en lang tur nordpå og møde rækkens suveræne tophold Frederikshavn FI.

”Kampen om 1. og 2. pladsen er kørt i vores pulje i 2. division. Men vi vil stadig kæmpe for at nå vores målsætning om en top-tre placering. Derfor prioriterer vi også pokalturneringen højt,” slutter Nicolaj Danefeld Hansen.

Nørre Djurs HK har sat et flot arrangement op omkring pokalkampen. Klubbens sponsorer inviteres til et arrangement inden kampen, hvor ungdomskonsulent i Nørre Djurs HK Henrik Elkjær vil fortælle om ”talentudvikling i et landsbymiljø”. Derefter vil de to trænere, Jan Mathiesen fra Nørre Djurs HK og Arne Damgaard fra Skive fH, komme med en optakt til kampen.

Kampen spilles kl. 19.30, og der er som altid fri adgang for alle til at overvære en garanteret spændende og intens håndboldkamp på højt niveau.

Kampfakta:

Pokalturneringen Santander Cup, herrer

Nørre Djurs HK (2. division) - Skive fH (1. division)

Tirsdag 18. februar kl. 19.30 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Nørre Djurs HK har udtaget følgende spillere til kampen:

 • Kasper Kolstrup Møller
 • Magnus Møller-Sørensen
 • Henrik Storm Pedersen
 • Martin ”Bondemanden” Jensen
 • Simon Søgaard Jensen
 • Rasmus Secher Eldrup
 • Mike Paulsen
 • Nicolaj Danefeld Hansen
 • Nikolaj Moll Larsen
 • Simon Østergaard
 • Mathias Nymark Rasmussen
 • Henrik Pedersen
 • Rasmus Dalsgård Lund
 • Mikkel Milling
 • Mikas Korsgaard Christensen

Publiceret 17 February 2020 13:00