Plakaten for 'Dragefuglens Slot' formelig emmer af mystik og eventyr

Plakaten for 'Dragefuglens Slot' formelig emmer af mystik og eventyr

Djurslands Folkehøjskole klar med nyt egnsspil

Sostrup Slot bliver hjemsted, når Djurslands Folkehøjskole i Pinsen i samarbejde med lokale kor og amatørskuespillere opfører musicalen Dragefuglens Slot

Af
Lars Norman Thomsen

DJURSLAND Djurslands Folkehøjskole i Drammelstrup har fortjent høstet masser af roser for opsætningen af egnsspillene 'Myten om Stenene' (2016) og 'Tågen i bakkerne' (2018).

Det første havde Poskær Stenhus som kulisse, det andet Tremosegaard nær den glemte landsby på Mols, Toggerbo.

De to forestillinger var skabt i samarbejde mellem udviklingshæmmede elever på Djurslands Folkehøjskole, lokale kor, amatørskuespillere og professionelle – mere end 100 frivillige deltog i hver forestilling.

Nu har holdet med dramatiker og komponist Mai Wied i spidsen taget tilløb til egnsspil nummer 3, 'Dragefuglens Slot', for at få trilogien fuldbragt.

Djurslands Folkehøjskole, der tidligere hed Råmosegård, er en folkehøjskole, der tager særlige hensyn til udviklingshæmmedes uddannelse. Den åbnede i august 2002.

Sostrup Slot

'Dragefuglens Slot' skal opføres på Sostrup Slot i Pinsen 2020, 27.-31. maj.

"Sostrup Slot har åbnet deres døre fuldstændig for vores leben i 3 uger og lægger scenografi til de 5 forestillinger," fortæller en begejstret Mai Wied.

På Dragefuglens Slot bor en kamp-uhyggelig Dragefugl, der kan synge og tale fra en 5x3 m LED skærm.

Det er filmproduktionsselskabet Ja Film der står for Dragefuglen. Ja Film har lavet de filmiske scenografier til Fredericia Teaters store Disney Musical succeser.

"Dragefuglen bliver flankeret af dansere og artister, der danser i aero silk tove fra det store træ på slotspladsen som sorte fugle.Vildt bliver det også med Freja og Rolfs rejse mod Dragefuglens Slot," lover Mai Wied.

Tæt på audition

Der er audition til taleroller i forestillingen søndag 23. februar på Djurslands Folkehøjskole, Drammelstrupvej 15, klokken 14.

"Vi vil meget gerne i kontakt med gospelsangere, amatørskuespillere, syersker og frivillige i alskens udgaver, så hermed en kraftig opfordring til at dukke op til en masse søde mennesker på Djursland," siger Mai Wied.

Der søges talenter fra 10 år og op efter.

"Vi skal bruge skuespillere til 8 tale-roller: Skovens dronning, 2 mænd/slots vagter, 3 skovtrolde med rappe replikker, Megolas (halvt ulv halvt menneske tilhører skovfolket), Taurus (Minotaur tilhører skovfolket) Herudover er der en hel masse ”aktør” roller som skovfolk og drabelige slotsvagter. Og er talentet stort, skriver vi en ny rolle til dig," loves det på forestillingens side på Facebook.

Miehe-Renard instruktør

Pierre Miehe-Renard har fortsat rollen som instruktør, Vittoria Lasorella er koreograf, Hans Holm, dirigent. De bliver de professionelle islæt sammen med allestedsnærværende Mai Wied og sangerinden Lise Dres fra Feldballe.

Der er lagt op til en ny forestilling i udendørs omgivelser med med dygtige amatørskuespillere og teaterelever fra Djurslands Folkehøjskole. Med sangere fra syv kor og musik indspillet af dygtige musikere.

Publiceret 13 February 2020 13:45