Racekaniner overtager Midtdjurshallerne

Djursland Kaninavlerforening har ansøgt om og fået tildelt Danmarksmesterskaberne i Racekaninavl 2020. Fredag, lørdag og søndag går det løs i Midtdjurshallen og naboen, Multihallen

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD I weekenden 14. – 16. februar bliver der stort rykind i Ryomgaard, når Danmarks Kaninavlerforening afholder deres landsudstilling i Midtdjurs Hallen med tilhørende Multihallen. Samtidig markerer udstillingen også foreningens 125 års jubilæum.

I alt er der tilmeldt 1.300 racekaniner til udstillingen fordelt på ikke mindre end 53 forskellige racer. Til sammenligning var der 6 forskellige racer på foreningens første udstilling afholdt i Tivoli i København i 1895.

Der er mulighed for at se alt, hvad kaninopdrætterne kan fremvise lige fra de store Belgiske Kæmper, som når en vægt på op imod 10 kg. til de bittesmå Dværgharer, som har en vægt på 800 gram. Der ud over repræsenterer racerne et væld af forskellige farver og pelstyper lige fra de korthårede plyskaniner kaldet Rex, hvis pels nærmest minder om et muldvarpeskind til de langhårede Angorakaniner, som må klippes hver tredje måned, fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

Kaninhop

Ud over de mange racekaniner afholdes der også stævne for de såkaldte hopkaniner, som møder med 160 deltagere. Kaninhop foregår på en bane, der til forveksling minder om en bane til springheste i miniformat, og konkurrencen går selvfølgelig ud på at finde den kanin, som springer banen fejlfrit i hurtigste tid.

Hopkonkurrencerne foregår både lørdag og søndag fra kl. 9.00.

At kaniner er populære afspejles også af den fremgang, Danmarks Kaninavlerforening oplever disse år, alene sidste år fik foreningen 150 nye medlemmer, og har i dag knap 1.100 medlemmer.

Udstillingen åbnes officielt fredag kl. 15 lørdag af viceborgmester Claus Wistoft - og er åben for publikum lørdag kl. 9 – 17 og søndag kl. 9 – 15.

"Vi har fået en god aftale med IF Midtdjurs om leje af de to haller, og vi håber, at se mange mennesker fra nær og fjern i weekenden," siger Jens Peter Mogensen fra Djurslands Kaninavlerforening.

Det er en lokalforening, som dækker hele Djursland, dvs. Nord- og Syddjurs kommuner og en del af Randers Kommune.

Den er for alle kanin interesserede.

Lokalforeningen blev grundlagt i 1962 og pt. er der ca. 33 medlemmer.

Publiceret 12 February 2020 13:30