Debat: Useriøst at snakke bro over Kattegat

Af
Arne Bargheer

Geofysiker

Klemstrupvej 5

Ryomgård:

DEBAT "Efter læsning af nærværende lokalavis kan jeg forstå, at der åbenbart er folk der seriøst nu snakker om at bygge en bro over Kattegat, eventuelt med landgang i vores smukke stadig nogenlunde uforstyrrede Djursland.

Et tydeligt tegn på hvor meget varm luft klimaloven er for de partier, der med en hånd har vedtaget loven, men tilsyneladende med den anden hånd ikke tager det alvorligt, når det kommer til stykket.

Ligegyldigt hvor mange skævt indstillede regnemaskiner man så bruger, kan enhver med en smule fornuft se hvilke resurser der vil gå til et sådan projekt, resurser der for en stor dels vedkommende udleder voldsomme mængder CO2. Derudover kommer så al den ekstra trafik en sådan forbindelse vil genere.

Blot det at iværksætte forundersøgelser kan jeg fortælle, sender ganske mange af mine mere marine kolleger (arbejdsmæssigt er jeg selv mere landkrabbe) ud i fossilt drevne både for at kortlægge dette og hint omkring undergrunden; ikke i sig selv så voldsomt CO2 tungt, men det koster til gengæld en masse penge, der kunne være brugt langt mere fornuftigt."

Publiceret 09 February 2020 15:30