Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Mand fra Mørke fik mærkværdigt opkald:

"Du er blevet hacket"

Der blev taget alternative metoder i brug for at snøre en 50-årig mand, der dog ikke faldt for svindelnummeret

Torsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 50-årig mand fra Mørke, der havde haft en noget mærkværdig oplevelse.

Manden havde på via en app skrevet med en person, og de var blevet enige om at fortsætte samtalen på sms. Herefter ringede personen til manden, men under samtalen kom der pludselig en hyletone, og derefter blev der lagt på.

Efterfølgende fik manden en sms fra et ukendt nummer, hvor der stod at han var blevet hacket, og kort efter blev han ringet op fra et nyt nummer.

Manden i den anden ende sagde, at han hed Rasmus Pedersen og arbejdede ved Københavns Politi.

Rasmus Pedersen fortalte, at han kunne se, at den 50-årige mand var blevet hacket. Han oplyste samtidig, at nogen havde anmodet om at optage et lån i en schweizisk bank, hvilket han nu var ved at efterforske.

Han oplyste også, at den 50-årige mand ville blive aflyttet under efterforskningen, og at han skulle oprette et nyt NEMID via ham.

Der faldt kæden dog af, og den hoppede den 50-årige mand ikke på. Han videregav ingen oplysninger til "betjenten", men tog i stedet kontakt til det rigtige politi.

dp

Publiceret 07 February 2020 16:52