Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Se tallene for kommunerne:

Markant fald i antallet af indbrud i Østjylland

Knap 2.000 færre østjyder fik i 2019 besøg af en indbrudstyv i forhold til 2014

Antallet af indbrud i det østjyske er støt faldende.

Det viser en ny indbrudsstatistik, som Østjyllands Politi har udgivet.

Tallene viser et markant fald, og sammenlignet med 2014 fik knap 2.000 færre østjyder i 2019 den ubehagelige oplevelse at have indbrud i deres hjem.

Der er dog stadig alt for mange indbrud, og derfor fortsætter Østjyllands Politi den målrettede indsats for at få antallet endnu længere ned, forsikrer ordensmagten i en pressemeddelelse.

Det sker både ved massiv efterforskning og forebyggende arbejde. Det kan for eksempel være at øge patruljeringen i områder med flere indbrud eller være ekstra opmærksom på kendte indbrudskriminelle.

Men vicepolitiinspektør Gert Bisgaard fremhæver borgernes indsats og samspillet med politiet som et af de vigtigste punkter i forhold til sænke indbrudstallet yderligere - ikke mindst i forbindelse med ferierne.

"Flere og flere får nabohjælp, og vi oplever, at borgerne bliver bedre til at sikre deres hjem og holde øje med mistænkelige personer og køretøjer i deres nabolag. Det er en stor hjælp for os og helt sikkert en del af forklaringen på det faldende antal indbrud. Vi håber, at endnu flere får meldt sig til nabohjælp, og at folk bliver ved med at tippe os og følger nogle af de forebyggende råd, de får," siger vicepolitiinspektøren.

Hvis man har været udsat for indbrud, skal man ringe 114, men ser man en tyv i færd med at bryde ind, skal man ringe 112. I begge tilfælde er det en anmeldelse, der vægtes højt, garanterer politiet.

"Indbrud i private hjem er dybt krænkende for, dem der oplever det og skaber stor utryghed. Derfor er det noget, vi prioriterer højt, og vi kommer ud til alle borgere, der har haft indbrud derhjemme for at sikre eventuelle spor og tale med de forurettede," siger Gert Bisgaard.

5 gode råd - inden du tager på vinterferie:

  • Tilmeld dig nabohjælp og lav en aftale med naboerne om at holde ekstra øje med dit hus
  • Få det til at se ud, som om du er hjemme – lad opvasken stå, brug tænd-sluk ur og få naboen til at parkere en bil i din indkørsel
  • Sæt værdifulde ting væk fra vinduerne, så man ikke kan se dem udefra
  • Lad være med at annoncere, at du er på ferie. Vent med Facebook- og Instagram-opslag til du er hjemme igen
  • Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud

Publiceret 06 February 2020 17:31