Foto: Aarhus Letbane

Foto: Aarhus Letbane

Aflysninger og nattestøj på vej til djurslandske byer:

Grenaabanen skal slibes

Et større arbejde skal igangsættes på Grenaabanen, og det vil medføre aflyste afgange og nattestøj

Visse djurslændinges tålmodighed kan i den kommende periode blive sat lidt på prøve.

Aflyste letbaneafgange og støj om natten vil nemlig blive en realitet, når Grenaabanens spor skal justeres og skinner slibes.

Det meddeler Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

Arbejdet er planlagt efter banens sporombygning i 2019.

Borgere i Hornslet, Ryomgård, Kolind og Trustrup kan i natteperioder opleve støj på grund af skinneslibning, redramning af betonpæle og af- og pålæsning af skærver, oplyser letbaneselskabet, som har opdelt arbejdet i to faser.

Fra 23. februar til 1. marts vil der blive arbejdet på strækningen fra Østbanetorvet i Aarhus til Ryomgård. Arbejdet foregår hver dag mellem klokke 20 og 05.30.

På strækningen Ryomgård - Trustrup - Grenaa foregår arbejdet fra 1. marts til 15. marts. Det vil ske mellem klokken 20 og 05, men i weekenderne vil strækningen være helt spærret fra fredag klokken 20 til mandag klokken 05.

Samtidig påbegyndes ombygningen af Trustrup Station fra 23. februar til 1. marts. Det sker om natten mellem klokken 01 og 05.

"Arbejdet kan desværre ikke udføres uden at berøre driften, og selvom det ganske vist er i en kort periode og i yderpunkterne af køreplanen, så beklager vi forstyrrelsen og den reducerede service, det medfører i perioden," siger letbanedirektør Michael Borre.

dp

Publiceret 05 February 2020 14:15