Karl Hedegaard Pedersen (4.4 1952 - 27.12 2019). Privatfoto

Karl Hedegaard Pedersen (4.4 1952 - 27.12 2019). Privatfoto

Nekrolog: Karl Hedegaard Pedersen

Lokalavisen har modtaget mindeord om Karl Hedegaard Pedersen:

"Karl Hedegaard Pedersen blev født i Hedegaard på Djursland 4. april 1952, som barn nr. 7 i en samlet søskendeflok på 11 børn. (Far: Rikard Pedersen, Mor: Edith Pedersen født Hansen). Karl havde sin opvækst der og gik 9 år i skole i Glesborg. Efter endt skolegang gik han i gang med en 4-årig uddannelse som typograf, og kom i lære i Kolind ved Kolind Bogtrykkeri. Efter endt uddannelse blev han i 1973 indkaldt til militærtjeneste. Han aftjente den 1-årige værnepligt ved Dronningens Livregiment i Nørre Sundby.

Efter aftjent værnepligt, startede han som trykker ved Hornslet Bogtrykkeri, og i 1976 købte han hus i Hornslet på Fuglevænget. Karl Hedegaard Pedersen arbejde i 25 år som Typograf og driftsleder på Hornslet Bogtrykkeri - ”Avistryk”, hvor der blev trykt ugeaviser til det Østjyske. Efter 25 år i samme virksomhed, var det tid til at prøve noget nyt, og Karl Hedegaard Pedersen fik arbejde på Trykcentralen i Viby.

Dette var også et rotationstrykkeri med produktion af mindre aviser og ugeblade. Karl Hedegaard Pedersen oplevede arbejdsmæssigt, hvordan arbejdsmarkedet ændrede sig, fra at man som typograf og trykker, havde en høj værdi, en god løn og en stærk fagforening, til at man kunne se det ene trykkeri efter det andet, måtte skære ned, fyre folk og lukke.

En konsekvens af at de digitale medier kom mere og mere frem, og færre og færre læste aviser. En omvæltning som betød at Trykcentralen lukkede, og Karl Hedegaard Pedersen for første gang i sit lange arbejdsliv, måtte prøve at være arbejdsløs. Efter kort tids ledighed fandt han arbejde hos Grafisk Finish i Risskov, hvor han havde arbejde frem til 2019.

Karl Hedegaard Pedersen satte en ære i at levere et godt og ordentligt stykke arbejde, han var vellidt, en god ven og en god kollega. Var der brug for at blive en time længere på arbejde, for at blive færdig med en opgave, blev Karl Hedegaard Pedersen gerne for lige at få det sidste lavet færdigt. Karl Hedegaard Pedersen var god til at have overblik, var arbejdsom, var god til at finde på løsninger, hvis en tryksag eller maskine ”drillede”, og han havde lune og et glimt i øjet.

Karl Hedegaard Pedersen var tidligere aktiv hundetræner i DCH hundeklub i Hornslet, og spillede motionsbadminton, indtil skulden ikke kunne holde til det mere.

10. april 1982 blev Karl Hedegaard Pedersen gift med Karen H. i Hvilsager kirke. I 1987 blev de skilt. Ægteskabet var uden børn.

I 1991 mødte han Helle, og i 1992 købte de hus i Hornslet. 22. oktober 1994 blev der holdt bryllup og barnedåb i Hornslet kirke. Senere kom der yderligere 2 børn, - 3 sønner i alt.

Karl Hedegaard Pedersen var et familiemenneske, og nød når der var gæster, eller bare stille hygge derhjemme. Han var en stolt og kærlig far og ægtemand, han elskede sine 3 drenge og sin kone, og var der altid for dem. Han tog flittigt med børnene til sport og stod på sidelinjen (også selvom de var blevet store), deltog i deres liv, vaskede det beskidte fodboldtøj, og fortalte dem historier fra sin egen barndom, eller hvordan de selv havde været som små.

I december 2017 fik Karl Hedegaard Pedersen konstateret kræft i bugspytkirtlen. Efter operation og kemo, blev han i 2018 erklæret ”rask”, men med indlagte kontroller. I sommeren 2019 blev der ved en kontrol, konstateret at kræften var kommet tilbage og havde spredt sig. Livsforlængende kemobehandling blev forsøgt, men havde ingen væsentlig effekt, men desværre store bivirkninger. Karl Hedegaard Pedersen valgte, at kemobehandling skulle indstilles, så den sidste tid kunne blive tålelig.

22. oktober 2019 havde Karl Hedegaard Pedersen og Helle sølvbryllup. Det blev fejret sammen med deres 3 drenge, og masser af hilsner fra ”gæster”, som desværre ikke kunne blive inviteret til fest, da Karl Hedegaard Pedersen var for svækket af sin sygdom.

Karl Hedegaard Pedersen var i sit hjem under sin sygdom, og sov stille ind 27. december 2019 kl. 10 om formiddagen, med sine 3 sønner og sin hustru omkring sig. Karl Hedegaard Pedersen blev 67 år."

Publiceret 05 February 2020 18:00