Rasmus Secher Eldrup spillede en god kamp i både forsvar og angreb og scorede fire fine mål. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Rasmus Secher Eldrup spillede en god kamp i både forsvar og angreb og scorede fire fine mål. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK glemte at snøre sækken og smed sejren

Nørre Djurs HK brændte for mange chancer og tabte hjemme med 33-30 til Mors-Thy Håndbold i tæt top tre-opgør

Af
Martin Schultz

Nørre Djurs HK tabte et skridt i kampen om at holde fast i top 3-placeringen, da holdet søndag eftermiddag på hjemmebanen i “Hulen” i Glesborg tabte med 33-30 til Mors-Thy Håndbold efter at have ført med 16-15 ved pausen. Og de lokale håndboldhelte kan kun takke sig selv for, at det ikke blev til to point, for spillerne glemt at være kyniske, da mulighederne for at slå hul bød sig i 2. halvleg.

“Vi havde kampen under kontrol, men ligesom mod Aars HK forleden fik vi ikke lukket kampen, da vi havde slået hul. I det sidste kvarter brændte vi 5-6 kæmpestore chancer og lavede tekniske fejl, og i de sidste fem minutter gik Mors-Thy Håndbold fra 30-30 til 33-30, fordi vi ikke udnyttede vores muligheder,” siger Nørre Djurs HK’s træner Jan Mathiesen.

Hjemmeholdet var foran med både 24-20 og 27-24 midt i 2. halvleg.

“Men så brændte vi chancer og lavede tekniske fejl, og i stedet for at lukke modstanderen ned, så fik Mors-Thy Håndbold blod på tanden og troen på at de kunne komme igen,” fortæller Jan Mathiesen.

“Vi var ikke gode nok til at komme tilbage på banen og få organiseret vores forsvar, når vi brændte chancer i den anden ende. Mors-Thy Håndbold satte tempoet voldsomt op, og vi fik ikke stoppet dem godt nok eller tacklet dem, fordi vi ikke var på plads i vores forsvar,” mener Jan Mathiesen.

En kamp melle to gode angrebshold

Mors-Thy Håndbolds hold i 2. Division er fødekæden til klubbens ligahold, og som ventet kom gæsterne med et ung og talentfuldt hold med dygtige og godt trænede håndboldspillere. Der var ingen ligaspillere med til Glesborg, men flere af de unge spillere havde potentialet til at være kommende ligaspillere.

Nørre Djurs HK havde ikke stregspilleren Lasse Kristoffersen med på holdet, men stillede med fire fløjspillere, således at Martin “Bondemanden” Jensen supplerede Henrik Storm Pedersen på højre fløj og Nikolaj Moll Larsen delte spilletiden med Simon Østergaard på venstre fløj. Kasper Kolstrup Møller fik det meste af spilletiden i Nørre Djurs HK’s mål, men ingen af de to målmænd fik sat deres præg i det, som blev en kamp mellem to gode angrebshold. Nicolaj Danefeld Hansen scorede for tredie kamp i træk ti mål og blev igen Nørre Djurs HK’s topscorer.

“Begge hold skal hjem og arbejde med deres forsvarsspil. Vi skal have justeret vores forsvar, så vi får afvist modstanderen inden de når inden for tre-meter stregen for at afslutte,” siger Jan Mathiesen.

“Jeg synes det var en god indsats af hele holdet, men vi var ikke kyniske nok. Vi fik skabt hullet, men fik ikke lukket det, ligesom vi heller ikke gjorde det mod Aars HK forleden. Vi kom frem til chancerne, men de blev brændt i de afgørende situationer.”

Pokalkamp venter mod Skive fH

“Når vi laver 30 mål, så skal vi helt vinde kampen. Det var den anden kamp i træk, hvor vi laver så mange mål uden at vinde,” siger Jan Mathiesen med henvisning til den forrige kamp på hjemmebane mod Aars HK, som endte 33-33.

Pulje 1 i 2. Division er knækket over på midten, og Nørre Djurs HK er med i den bedste halvdel, men ligger uden for top tre, side om side med Hjallerup IF og Mors-Thy Håndbold med 19 point for 16 kampe. I sin næste kamp skal Nørre Djurs HK en tur til Frederikshavn for at møde puljens formstærke tophold. Men inden mødet med Frederikshavn FI skal Nørre Djurs HK spille en pokalkamp i Santander Cup, hvor holdet har trukket Skive HK fra 1. Division.

Pokalkampen spilles tirsdag 18. februar i Nørre Djurshallen i Glesborg.

“Skive fH er et fysisk stærkt hold og er klar favorit. Men det bliver interessant for os at møde og måle os med et hold fra en højere række,” slutter Jan Mathiesen.

Kampfakta

2. Division herrer, pulje 1

Nørre Djurs HK - Mors-Thy Håndbold 30 - 33 (16 - 15)

Søndag 2. februar 2020 kl. 15.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Målscorere:

  • Nicolaj Danefeld Hansen, 10 (2) mål
  • Rasmus Secher Eldrup, 4 mål
  • Mike Paulsen, 4 mål
  • Simon Søgaard Jensen, 3 mål
  • Rasmus Dalsgård Lund, 2 mål
  • Simon Østergaard, 2 mål
  • Mikkel Milling, 2 mål
  • Henrik Storm Pedersen, 2 mål
  • Martin “Bondemanden” Jensen, 1 mål

Publiceret 03 February 2020 14:37