Flot fremmøde på 40 spillere til nytårsappel i traditionsklubben Nørager BK. Foto: Nørager

Flot fremmøde på 40 spillere til nytårsappel i traditionsklubben Nørager BK. Foto: Nørager

Seriefodbold: Morgenfriske spillere klar til ny sæson i Nørager B

Omkring 40 seniorer og U17 spillere mødte i lørdags op til nytårsappel på Nørager Stadion

Af
Martin Schultz

Det var med at stå tidligt op, hvis man lørdag ville være med til fodbold i Nørager B. Men det tidlige tidspunkt var ingen hindring for et godt fremmøde i landsbyen med den stærke fodboldkultur, for 40 spillere mødte op lørdag morgen kl. 9, da der blev budt til nytårsappel på Nørager Stadion. 22 seniorspillere og 18 U17-spillere stemplede ind, da seniortræner Claus Vestergaard og U17-træner Allan “Hakke” Haslund bød op til en gang let spil til to mål med efterfølgende varm suppe og orientering om den forestående sæson i klubhuset.

Tidlig morgentræning bliver dog ikke hverdagskost i Nørager B, for tidspunktet var valgt, fordi der netop denne lørdag blev afviklet DM i indendørsfodbold, som var planlagt til at skulle foregå i Forum Horsens, men som endte med at blive afholdt i Grenaa Idrætscenter under navnet Indoor Finals 2020. Her deltog flere Nøragerspillere på Mi Tech-holdet, og derfor var der stor interesse for at følge Michael Jensen, Mads Fuglsang Pedersen og Mathias Fisker, forstærket med blandt andet den tidligere FC Djursland forward Lasse Lund Storvang og Vivild IF-spilleren Magnus Glinvad Kristensen. Mi Tech nåede finalen, men måtte bøje sig for det sjællandske hold Projekt Milen på et mål til 4-3 i den forlængede spilletid i en “Golden goal afgørelse”. Mi Tech var en mand i undertal, da de mistede bolden i et angreb, så sjællænderne fik muligheden for at lukke kampen med den afgørende scoring

Djurslands svar på Ajax

Nørager B blev i efteråret en suveræn vinder af Serie 3 og vender dermed tilbage til Serie 2.

Træner Claus Vestergaard kunne mønstre 22 seniorspillere til nytårsappellen og har udsigt til at have det stort set den samme trup til rådighed som i efteråret, hvor holdet var ubesejret i de 14 kampe og var klar til oprykning med fire kampe tilbage at spille.

“Vi har ikke mig bekendt nogen afgang, men vi har fået Benjamin Kjemtrup i gang igen. Han er Nøragerdreng og en dygtig allroundspiller fra samme årgang som Sigurd Fisker og Gunnar “Marcelo” Pedersen. Han spillede allerede som 16-årig på Nørager B’s daværende Serie 1 hold,” fortæller Claus Vestergaard.

Rasmus Bang Rasmussen var ikke med til nytårsappellen på grund af skiferie. Mathias Koch sad uden for med en skade, og Gunnar “Marcelo” Pedersen er ude i foreløbig tre uger med en knæskade, som han pådrog sig til indendørsstævnet Brix Cup mellem jul og nytår.

“Vores målsætning er at udvikle holdet og spillerne og spille noget god fodbold. Vi skal fastholde vores Nørager-dna - vi er jo Djurslands svar på Ajax,” siger Claus Vestergaard. Her tænker han både på holdets teknisk anlagte spil med godt pasningsspil langs jorden, og klubbens evne til at få dygtige spillere gennem udvikling af klubbens unge talenter.

“Samtidig tror jeg vi er den klub på Djursland, der har sendt flest spillere videre til andre klubber som Randers FC,” siger Claus Vestergaard.

Unge talenter på vej

Samtidig er man i Nørager B stolt over klubbens eget talentarbejde, for snart er en ny generation af unge spillere klar til at banke på til seniorholdene.

Samarbejdet omkring U17-holdet mellem Allingåbro IF og Nørager B starter midt i marts i Liga 1, som er den højest opnåelige række for holdet. Den tidligere førsteholdstræner i Nørager B Allan Haslund overtager i denne sæson ansvaret for træningen af U17-holdet. Mange af de unge har spillet sammen siden de var små, og der var et flot fremmøde blandt de unge spillere til nytårsappellen.

Seniortruppen og U17 truppen træner i optakten mandag og onsdag på kunstgræs i Vivild. Holdene træner på den samme bane, men som udgangspunkt ikke med hinanden.

Claus Vestergaard kommer til at stå i spidsen fo Serie 2-holdet, assisteret af holdleder Peter Feldborg. Holdet kan i Serie 2 se frem til lokalopgør mod TRIF og Østdjurs 91. I optakten er der planlagt seks træningskampe: dels mod serie 1 holdene fra Vorup FB, Hornbæk SF og Vivild IF, dels mod Serie 3 holdene fra Ådalen IF og Auning IF. Endelig bliver der også en kamp mod U17 Liga 1 holdet.

Publiceret 23 January 2020 21:30