Borgmesterkandidat: Total opbakning til Stegger

Den nuværende gruppeformand er den rigtige til at stå i spidsen for Socialdemokratiet, mener Fællesledelsens Strategigruppe

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Socialdemokratiet har handlet hurtigt efter meldingen fra borgmester Ole Bollesen om, at han ikke stiller op igen som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet ved næste kommunalvalg.

Fællesledelsens Strategigruppe har på et møde i søndag aften indstillet til Kandidatudvalget, der har Rita Vinding som formand, at den nuværende gruppeformand og medlem af økonomiudvalget Michael Stegger Jensen, 38, skal være Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november 2021.

Michael Stegger Jensen debuterede i lokalpolitik ved valget i 2017.

Strategiudvalget udgøres ud over formand for Socialdemokratiets Fællesledelse, Søren K. Lauridsen, af næstformand i fællesledelsen Kjeld Petersen, de to partiformænd for henholdsvis partiforeningen Syddjurs Vest og partiforeningen Ebeltoft og Omegn, Jan Bruno Jensen og Christian Haubuf, samt borgmester Ole Bollesen.

I søndagens møde deltog også hele den otte mand store byrådsgruppe såvidt Lokalavisen er orienteret. Her er opbakningen til gruppeformanden fuldtonet har tre fra byrådsgruppen, uafhængigt af hinanden, fortalt til Lokalavisen forud for søndagens afgørende møde.

Åbne landskaber

"Indstillingen fra Fællesledelsens Strategigruppe sker med baggrund i et ønske om, at fastholde den overordnede socialdemokratiske politik omkring eksempelvis økonomisk ansvarlighed, bæredygtighed og borgerinddragelse, som er i den nuværende meget velfungerende byrådsgruppe," står der at læse i den pressemeddelelse, som er undsendt efter søndagens møde.

"Men også et ønske om at bevare det decentrale medlemsdemokrati med åbne gruppemøder og politiske debatter rundt omkring i Syddjurs Kommune," understreges det.

Nu går den demokratiske proces så i gang og i henhold til Socialdemokratiets vedtægter sker den endelige vedtagelse af borgmesterkandidaturen på Fællesledelsens generalforsamling 20. april i Rønde.

Hvis der kun bliver bragt en kandidat i forslag, bliver vedkommende kåret på generalforsamlingen Socialdemokratiet Syddjurs 20. april.

Kommer det til en urafstemning mellem to kandidater, kan borgmesterkandidaten også nå at blive hyldet på samme generalforsamling.

Kommer der tre eller flere, kan resultatet først offentliggøres efter generalforsamlingen.

Der kan dog reelt, som vedtægterne foreskriver, helt frem til og på generalforsamlingen 20. april blive bragt borgmesterkandidater i forslag.

Bor i Ryomgård

Michael Stegger Jensen er 38 år og bor i Ryomgård, hvor han er født og opvokset. Han har de seneste 18 år arbejdet i detailhandelsbranchen forskellige steder i Østjylland, og han er netop begyndt i en ny stilling i Super Brugsen i Solbjerg.

Han har altid været aktiv i det lokale foreningsliv, og det er han også i dag, hvor han er seniorudvalgsformand i IF Midtdjurs’ fodboldafdeling, hvor han også stadig spiller fodbold.

Michael Stegger Jensen fik et flot valg i 2017, hvor han var den, som efter Ole Bollesen, modtog flest personlige stemmer på Socialdemokratiets liste.

Det var i høj grad med til at gøre ham til gruppeformand og give ham en central placering i Økonomiudvalget.

Han har været med til at nytænke Socialdemokratiets måde at møde vælgerne på med åbne gruppemøder i alle egne af kommunen og løbende kampagner på gadeplan.

Med søndagens indstilling fra et enigt strategiudvalg bakket op af enig byrådsgruppe er det lidet sandsynligt, at der kommer en modkandidat, der vil kunne true Michael Stegger Jensens borgmesterkandidatur.

Publiceret 19 January 2020 21:00