Nicolaj R. Poulsen, ny sportschef i FC Djursland. Foto: Young Work Productions

Nicolaj R. Poulsen, ny sportschef i FC Djursland. Foto: Young Work Productions

FC Djursland: Tidligere træner ny sportschef op til hedt forår

Den tidligere assistenttræner Nicolaj R. Poulsen er udnævnt til ny sportschef i FC Djursland

Af
Martin Schultz

Der rokeres rundt på brikkerne hos FC Djursland som optakt til et særdeles spændende forår for Djurslands fodboldflagskib. Således er den tidligere assistenttræner Nicolaj R. Poulsen tiltrådt som ny sportschef op til den anden turneringshalvdel, hvor FC Djursland får kamp til stregen for at overleve i Danmarksserien. Han afløser Nikolaj Søjmark, som efter eget ønske er stoppet for at prioritere sit familieliv.

Nicolaj R. Poulsen var som assistenttræner sammen med cheftræner Robert Sørensen med til at sikre FC Djursland oprykning til Danmarksserien for halvandet år siden, men stoppede i sommer for at få tid til andre ting. Men han slap ikke tilknytningen til FC Djursland, og formand for FC Djursland-udvalget Henning Meisler er ikke i tvivl om, at Nicolaj R. Poulsen er den rette mand som sportschef i elitesamarbejdets organisation..

“Vi er rigtig glade for at få Nicolaj Rygaard Poulsen med ind som en del af teamet igen. Vi kender alle hinanden fra tidligere. Vi ved hvad Nicolaj står for, og det bliver helt sikkert en styrkelse for os. Det betyder, at vi får frigivet resurser til at udvikle samarbejdet omkring FC Djursland. Drømmen er at flere klubber ser værdien i samarbejdet omkring FC Djursland, at vi på sigt kan etablere mere holdsamarbejde og på sigt kan få en pigeafdeling i FC Djursland,” siger Henning Meisler i en pressemeddelelse.

Nicolaj R. Poulsen har engageret souschef i Grenaa Idrætscenter, Thomas Larsen, i sportsudvalget, hvor han gør comeback som sportslig koordinator. Thomas Larsen har tidligere været bestyrelsesformand for FC Djursland og formand for Grenaa IF.

"Vi er meget taknemlige for at Thomas Larsen vil give en hånd med omkring de tre FC Djursland hold i Danmarksserien, U19 Liga 1, samt vores U17 Liga 3,” siger Henning Meisler.

Vil udbrede samarbejdet

Nicolaj R. Poulsen har altid været tæt på FC Djursland og var også backup på nogle arbejdsopgaver i efteråret, efter at han i sommer stoppede som assistenttræner.

“Jeg er med, fordi jeg brænder for fodbolden og FC Djursland,” siger Nicolaj R. Poulsen, som nu skal stå i spidsen for det team, som både skal sikre den sportslige udvikling og samtidig styrke elitesatsningen ved at få flere klubber på Djursland med i samarbejdet.

“Alle med et talent skal have muligheden for at dygtiggøre sig lokalt. Det er filosofien bag FC Djursland. Djursland skal være et godt sted at være og udvikle talent. Det er i forvejen et godt sted at være talent inden for fodbolden og det skal også gerne være meget tydeligere inden for andre områder. Vi ønsker at fremme og styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og talenter på Djursland, samt støtte initiativer der kan få unge til at vælge Djursland til,” siger formand for FC Djursland-udvalget Henning Meisler.

Omkring den sportslige udvikling skal sportschefen sikre en tæt dialog mellem trænerstab og spillere, rekruttering af nye spillere og talenter til FC Djursland, samt sociale aktiviteter.

Nye trænere på plads

På det sportslige område har cheftræner Robert Sørensen fået ny assistenttræner. En spiller afløser en anden spiller, idet midtbanespilleren Felipe Soares har afløst forsvarsspilleren Jeppe Juhl Jensen som spillende assistenttræner.

Jeppe Juhl Jensen skal som nyuddannet betjent være en del af det kørende beredskab hos politiet i Aarhus, og det betyder meget skiftende arbejdstider. Derfor vil Jeppe Juhl Jensen koncentrere sig om at spille på holdet, når det er muligt.

Cheftræner Robert Sørensen glæder sig til samarbejdet med Felipe Soares.

“Felipe er holdets mest rutinerede spiller. Samtidig er han en meget dygtig træner og er i forvejen træner for FC Djurslands U19 hold,” siger Robert Sørensen. Jacob Kliver fortsætter som målmandstræner.

Også i moderklubben Grenaa IF i Serie 3 sker der ændringer på det sportslige område, hvor Jesper Nimb Sørensen med en fortid som blandt andet ungdomstræner i FC Djursland og træner i Grenaa IF bliver cheftræner. Raphael Bueno De Vecchi Marins skal være assistenttræner, mens den hidtidige træner Gary Taylor er tilbage på sin plads som holdleder.

FC Djurslands trup er i gang med træningen og spiller sin første træningskamp lørdag 25. januar på udebane mod Kjellerup IF, som ligesom FC Djursland spiller i Danmarksseriens pulje 4.

Publiceret 18 January 2020 17:30