Målmand Kasper Kolstrup Møller spillede en fremragende 2. halvleg for Nørre Djurs HK i storsejren på 42-22 over Tornby IF i Santander Cup. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Målmand Kasper Kolstrup Møller spillede en fremragende 2. halvleg for Nørre Djurs HK i storsejren på 42-22 over Tornby IF i Santander Cup. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Pokalhåndbold: Store Møller var ikke til at skyde igennem i storsejr

Nørre Djurs HK er klar til 5. runde af Santander Cup efter kæmpesejr på 42-22 over Tornby IF

Af
Martin Schultz

Med en knusende sejr på 42-22 efter 22-16 ved pausen sikrede Nørre Djurs HK sig adgang til 5. runde af pokalturneringen Santander Cup. Som ventet var 3. Divisionsholdet fra Tornby IF ved Hirtshals ikke en seriøse udfordring for Djurslands højest rangerede hold fra 2. Division. Ganske vist lagde hjemmeholdet bedst ud med at bringe sig foran med 3-0, og efter 8-9 minutter var stillingen 6-3 til Tornby IF.

“Men efterhånden som vi fik rystet den lange køretur ud af kroppen tog vi over, og efter at vi havde hentet hjemmeholdets føring, var der ikke tvivl om resultatet. Tornby IF havde en udmærket start-syver og spillede en fin gang håndbold, men når de skulle skifte ud, faldt kvaliteten. Når vi skiftede ud, satte vi ligeså gode spillere ind,” fortæller Nørre Djurs HK’s træner Jan Mathiesen.

“Vores spiller skal roses for en koncentreret indsats gennem hele kampen. Der blev spilletid til hele truppen, og alle markspillere kom på måltavlen. Vi spillede en fin håndboldkamp, og i 2. halvleg blev der også mulighed for lidt mere show med afleveringer bag om ryggen og vip ind i feltet end vi er vant til i turneringskampene,” fortæller Jan Mathiesen, som havde givet venstrefløj Henrik Storm Pedersen fri og i stedet gav Martin “Bondemanden” Jensen mulighed for at vise sig frem. “Bondemanden” kvitterede med fem mål.

Håber på at trække et ligahold

Aftenens store oplevelse var målmand Kasper Kolstrup Møller, som i 2. Halvleg afløste Magnus Møller-Sørensen i målet og leverede en fremragende præstation. Den store målmand blev kun passeret to gange i de første 25 minutter af halvlegen og var derfor kraftigt medvirkende til at Tornby IF kun scorede 6 mål i 2. Halvleg mod Nørre Djurs HK’s 20 mål.

“Vores forsvar spillede med mere tempo i 2. halvleg og Tornby IF’s spillere blev trætte. Men Kasper Kolstrup Møller leverede en flot præstation med 15-16 redninger og tog både straffekast og helt frie skud,” fortæller Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK blev således aldrig rigtig udfordret på denne hverdagsaften i Hirtshals, og kampen blev derfor en god gang træning op til søndagens vigtige opgør på udebane mod Stoholm/Viborg Håndbold, hvor de to hold spiller om 3. pladsen i rækken.

Omkring 1. februar trækkes der lod til 5. runde af Santander Cup, hvor ligaholdene træder ind i pokalturneringen. Håbet er at trække et ligahold, så der kan blive en håndboldfest i Nørre Djurshallen, ligesom det er sket de to foregående år med besøg af Ribe/Esbjerg med træner Ryan Zinglersen og Aarhus Håndbold med træner Erik Veje Rasmussen i spidsen.

FAKTA

Santander Cup, LP herrer, 4. runde

Tornby IF - Nørre Djurs HK 22 - 42 (16 - 22)

Torsdag 16. januar kl. 19.30 i Tornbyhallen i Tornby ved Hirtshals

Målscorere:

  • Simon Østergaard, 7 mål
  • Mike Paulsen, 7 mål
  • Martin “Bondemanden” Jensen, 5 mål
  • Rasmus Dalsgård Lund, 5 mål
  • Rasmus Secher Eldrup, 4 mål
  • Nicolaj Danefeld Hansen, 4 mål
  • Mikkel Milling, 3 mål
  • Simon Søgaard Jensen, 3 mål
  • Lasse Kristoffersen, 2 mål
  • Nikolaj Moll Larsen, 2 mål

Publiceret 17 January 2020 16:30