Anfører Viktor Skytte (forrest) scorede to mål og bidrog dermed til Ebeltoft IF’s første sejr i Futsal Liga Vest. Arkivfoto: Martin Schultz

Anfører Viktor Skytte (forrest) scorede to mål og bidrog dermed til Ebeltoft IF’s første sejr i Futsal Liga Vest. Arkivfoto: Martin Schultz

Futsal: Ebeltoft IF tror på flere point efter første ligasejr

Ebeltoft IF dominerede kampen og slog Søhus Stige med 9-7 på hjemmebane i den første sejr i Futsal Liga Vest

Af
Lars Norman Thomsen

Så kom de første tre point ind på kontoen hos Ebeltoft IF i debutsæsonen i Futsal Liga Vest, da holdet i Ebeltoft Idrætscenter vandt med 9-7 efter 5-2 ved pausen over bundrivalerne fra Søhus Stige i Odense.

Og det var foran et veloplagt og allerede trofast Futsal-publikum på hjemmebanen en forløsning for Ebeltoft IF, som efter seks nederlag endelig kunne smage sejrens sødme efter en god indsats fra alle holdets spillere.

“Vi havde styr på kampen og var bedre end vores modstander med bolden. Vi stillede med et godt hold på dagen. Især i 1. halvleg var vi markant bedre end vores modstander og skulle have lavet flere mål. Vi blev trætte i 2. halvleg og var ikke så dominerende, men holdt godt på bolden. Søhus Stige scorede deres sidste mål til 9-7, da der var 1 minut og 20 sekunder tilbage, så vi havde styr på det,” siger Ebeltoft IF’s anfører Viktor Skytte. Ebeltoft IF førte med 5-2 ved pausen, og var i 2. halvleg foran med både 6-2, 8-4 og 9-5 inden gæsterne med to mål til slut fik lov til at pynte på resultatet uden at det dog bragte hjemmeholdets sejr i fare.

“Vi aftalte i pausen, at vi skulle ud og lave et hurtigt mål og forhindre modstanderen i at score, således at de ikke fik troen på at de kunne indhente os. Den taktik lykkedes, da vi hurtigt kom foran med 7-2 i 2. halvleg,” fortæller Viktor Skytte.

Plus med trænere på bænken

Ebeltoft IF stillede op uden Frederik Ougaard, som var optaget af eksamen, og uden Benjamin Lahn Sørensen, som var på arbejde og som fremover også får sin udendørstræning i FC Djursland at tage hensyn til. Andenmålmand Jeppe Kusk var lige blevet tatoveret og var derfor ikke disponibel, så på nær TRIF’s midtbanespiller Noah Overgaard var der lutter Ebeltoft-drenge på holdkortet.

Ebeltoft IF havde Andreas Wichmann og Jes Abildgaard med på bænken som trænere, og det gav ifølge Viktor Skytte ro og moral til holdet.

Med sejren fik Ebeltoft IF revanche over Søhus Stige fra Odense, som i den første kamp i Futsal Liga’en gav Ebeltoft IF en lussing på 13-1 i en kamp, hvor Ebeltoft IF stillede med et alt for smalt hold.

“At vi vinder viser, hvor meget vi har flyttet os i løbet af sæsonen,” siger Viktor Skytte

Lang tur til Sønderborg venter

Trods sejren ligger Ebeltoft IF stadig sidst i tabellen, men nu pointmæssigt side om side med Søhus Stige. Begge hold har en sejr fra de indbyrdes opgør. Men sejren har givet Ebeltoft IF blod på tanden, og med yderligere sejre kan holdet slippe væk fra sidstepladsen og dermed komme til at spille kvalifikationskampe om en forbliven i rækken. En 7. og sidsteplads betyder direkte nedrykning, mens holdene på 5. og 6. pladsen skal spille om at forblive i Futsal Liga’en.

Allerede lørdag venter en svær kamp, når Ebeltoft IF skal på langfart til udebanekampen mod Sønderborg Futsal. Ebeltoft IF har revanche til gode efter at have tabt den første kamp på eget gulv mod sønderjyderne med 7-2.

FAKTA

Futsal Liga Vest

  • Ebeltoft IF - Søhus Stige 9 - 7 (5 - 2)
  • Lørdag 4. januar kl. 14.00 i Ebeltoft Idrætscenter
  • Målscorere for Ebeltoft IF:
  • Viktor Skytte 2 mål, Tobias Kruse 2 mål, Marcus Leicht Lillelund, Daniel F. Sørensen, Noah Overgaard, Mathias Larsen, Marinus Møhl
  • Ebeltoft IF’s hold:
  • Sebastian Surland, Asker Skytte, Noah Overgaard, Viktor Skytte, Tobias Kruse, Marcus Leicht Lillelund, Marinus Møhl, Daniel F. Sørensen, Mathias Larsen, Emil H. Dam.

Publiceret 07 January 2020 21:30

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.