Foto: Aarhus Airport

Foto: Aarhus Airport

Aarhus Airport følger vækstmål:

Rundede 500.000 passagerer

Lufthavnen gik ud af 2019 med det højeste passagertal siden 2012

30. december rundede Aarhus Airport et vigtigt tal.

Passager nummer 500.000 røg gennem sikkerhedstjekket og på et fly og blev samtidig passager nummer 500.000 i 2019.

Det er første gang siden 2012, at lufthavnen runder den halve million gæster, skriver Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

Lufthavnen kunne dermed lukke 2019 med at have opnået den forventede fremgang i antallet af passagerer.

Fremgangen skyldes især de mange nye tilføjelser til ruteporteføljen over de sidste to år, hvor destinationer som Kreta og Zakynthos, Malaga, Mallorca, Split og Nice er kommet på afgangstavlen.

I 2020 er vækstkursen sat mod flere soldestinationer, og lufthavnen har senest præsenteret en ny rute til Zadar i Kroatien.

"Det er med kalenderen fuld af fremgang, at Aarhus Airport går ud af 2019. De mange nye feriedestinationer har skudt passagertallet markant i vejret, og det er med stor glæde, at vi ser tilbage på endnu et godt år. Vi har opnået et vigtigt match mellem ruteudbud og passagerernes ønskedestinationer, og vi er meget taknemlige for passagernes opbakning og ikke mindst det vækstinspirerende samarbejde med både nationale og internationale flyselskaber," siger direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen.

Særligt i sommermånederne var der fart på aktiviteten i østjydernes nærlufthavn.

Partneren SAS' mange ny sol-destinationer var i høj kurs, og fra 2020 har SAS annonceret, at flyselskabet omtrent tredobler afgangene fra Aarhus til de lunere storbyer Palma de Mallorca og Malaga, ligesom SAS næsten fordobler kapaciteten til Stockholm.

Lufthavnen forventer en fortsat passagervækst i 2020, og ifølge væksstrategien skal passagertallet om fem år hedde 1,5 millioner.

dp

Publiceret 02 January 2020 10:02

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik