Bredbåndskoordinator Henrik Friis glæder sig over resultatet - er klar til i 2020 at arbejde for endnu mere bredbånd til Djursland. Foto: Mogens Greve

Bredbåndskoordinator Henrik Friis glæder sig over resultatet - er klar til i 2020 at arbejde for endnu mere bredbånd til Djursland. Foto: Mogens Greve

Djursland sætter atter næsen op efter mere hurtigt internet

De seneste års succes med Bredbåndspuljen giver mod på at fortsætte arbejdet i 2020

Af
Mogens Greve

DIGITAL INFRASTRUKTUR Armene kom op, da det i 2018 lykkedes Djursland at få 10 procent af Bredbåndspuljens 100 mio. kroner.

Her i 2019 er de så oppe igen, da det med 10,8 mio. kroner til Djursland svarer til næsten 11 procent af dette års pulje.

Også i 2020 er Bredbåndspuljen på 100 mio. kroner.

Alle fik tilskud

”I 2020 sætter vi både Djurslands og vores egne næser op efter endnu mere hurtigt internet, ” siger bredbåndskoordinator for Djurslands to kommuner, Henrik Friis.

Samtlige Djurslands 14 projektansøgere deles om de 10,8 mio. tilskudskroner til etablering af hurtigt internet.

”En masse herlige mennesker har brugt en masse fritid på at samle tilsagn til bredbåndsprojekter i lokalområderne. Resultatet viser, at det nytter noget, og der er al mulig grund til at være stolte over resultatet.”

Anholt var fantastisk

Ud over de 14 projekter, er der gennemført en række projekter uden puljestøtte.

Det gælder blandt andet på Anholt.

Med et indbyggertal på 127 og et krav på 230 tilmeldte adresser inden årsskiftet for at gennemføre projektet, var det fra start svære odds.

Et større antal sommerhusejere bosat andre steder end på Anholt skulle også tilmelde sig.

”De har været helt fantastiske. Anholt har virkelig bevist, at det kan lade sig gøre, når man står sammen.”

2020 spøger

Som de foregående år kommer 2020 også til at byde på kampagner, opsøgning og lokale møder.

”Vi er klar til for alvor at gå i gang til april, hvor vores workshops igen bliver annonceret på djursonline.dk og i Lokalavisen," siger Henrik Friis.

Har du lyst til at hjælpe med at stable et projektområde på benene i dit lokalområde, er du velkommen til allerede nu at give Henrik Friis en melding.

”Vi har blandt andet brug for frivillige i sommerhusområderne Thorsager, Følle Strand og Ålerne v. Ebeltoft samt i Tirstrup, Elsegårde Strand, Trustrup og Gjerrild Nordstrand.”

Publiceret 29 December 2019 06:30