Video: Falsk betjent standser chokeret bilist

Politiet efterforsker sag om falsk betjent

Af
Jeppe Rafn

Lokalavisen er kommet i besiddelse af en video med en falsk betjent, der i onsdags blev lagt op på Instagram.

Den falske betjent har sat et blå blink på taget og standser en forankørende, som han beder om at vise kørekort. Den standsede mand finder dog hurtigt ud af, at der er tale om en fupbetjent, og kører derefter væk.

I videoen kan man høre, at der er mindst to personer i bilen med blå blink på taget.

"Få nu stoppet den lille røvhul, få nu stoppet den lille røvhul. Ind til siden med dig, ind til siden med dig, ja tak," siger den ene, mens de med blå blink får standset den forankørende.

Videoen, der angiveligt er optaget i Aarhus, er tydeligvis optaget for at lave sjov, for den er påklistrer med emojis af en betjent og en djævel. Da den falske betjent konfronterer bilisten, er der påsat grine-smileys.

Bilisten er noget paf over at blive standset og spurgt, hvor han har været henne. Han får dog svaret, at han har været på arbejde, men beder så betjenten om at lade være med at lyse ind i hovedet på ham.

Da den falske betjent anden gang siger, han skal vise sit kørekort, svarer bilisten noget i retning af, at han ikke skal vise noget til ham, inden han kører væk.

Østjyllands Politi bekræfter overfor Lokalavisen, at det er denne video af en falsk betjent, som politiet er blevet gjort opmærksom på. Videoen kan ikke længere ses på Instagram, da den angiveligt har været lagt op under Stories, som bliver slettet efter 24 timer.

"Vi efterforsker sagen og har en formodning om, hvem bilisten er. Vi er ved at undersøge, hvem der har lagt klippet op og kørt bilen. Vi vil gerne have fat i vedkommende, for det er ulovligt at udgive sig for at være betjent og have blå blink på taget," har Østjyllands Politis pressemedarbejder Jakob Christiansen tidligere sagt til Lokalavisen.

Østjyllands Politi opfordrer folk til at bede om at se politi-id, hvis man er det mindste i tvivl, om man står ansigt til ansigt med en rigtig betjent eller ej.

Publiceret 27 December 2019 00:00