Kolindsunds Venner: Sebastian Klein kommer

TV-vært og forfatter Sebastian Klein er hittet ved forårets generalforsamling i den nu 20-årige forening

Af
Lars Norman Thomsen

DJURSLAND Det er 20 år siden, at foreningen Kolindsunds Venner, en tværpolitisk græsrodsorganisation, så dagens første lys med en gendannelse af Jyllands største sø i Kolindsund som idegrundlag.

Jubilæet blev fejret på forskellig vis bl.a. med en stor jubilæumsavis med et stort detaljeret kort over Kolindsund med indlagt vandflade.

"Avisen er blevet meget godt modtaget, og vi har haft mulighed for at dele det ud forskellige steder omkring Kolindsund. Således har vi husstandsomdelt det langs hele nordsiden af Kolindsund fra Enslev til Kolindbro. Endvidere har vi også uddelt jubilæumsavisen ved Kvickly i Grenaa samt ved Sort Sol i Kolind Engsø og lagt en stak på passende steder," fortæller foreningens mangeårige kasserer Thøger Pauli, Thorsager.

Ved generalforsamlingen i marts bidrog Søren Ryge Petersen med en underholdende fortælling, og 16. marts 2020, når der igen er årlig generalforsamling, er det Sebastian Klein som får hovedrollen inden den formelle del af løjerne. Sebastian Klein har siden 1995 arbejdet i Danmarks Radio, hvor han primært har lavet tv-programmer til børn - især om natur og dyr.

Han er også foredragsholder, skuespiller, forfatter og ornitolog.

Generalforsamlingen afvikles i Kolind+.

Optimismen i behold

Den netop vedtagne finanslov afsætter 2 milliarder til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal gå til at udtage landbrugsjorder, bl.a. lavbundsjorder, som udleder megen CO2.

"I den forbindelse vil vi i Kolindsunds Venner foreslå, at man kigger på gendannelse af Kolindsund. Vi har argumenteret for det i et læserbrev," siger Thøger Pauli.

Anni Simonsen, tidligere radikal kandidat til Norddjurs Kommunalbestyrelse, har besluttet at holde orlov fra bestyrelsesarbejdet i Kolindsunds Venner, men hun vil arbejde videre med at ajourføre foreningens webside kolindsund.dk i orlovsperioden.

Publiceret 18 December 2019 16:00