Hornslet IFs håndbolddamer vender ikke ryggen til virkeligheden. Den fortæller, at de fortsat har mulighed for at få krammet på topholdet Skive i det nye år. Foto: Hornslet IF

Hornslet IFs håndbolddamer vender ikke ryggen til virkeligheden. Den fortæller, at de fortsat har mulighed for at få krammet på topholdet Skive i det nye år. Foto: Hornslet IF

Divisionshåndbold: Hornslet IF vandt igen og går efter topplacering

Hornslet IF’s divisionsdamer sluttede førte turneringshalvdel på en 2. plads og vil jagte topholdet Skive fH i foråret

Af
Martin Schultz

Med en sikker sejr på 30-22 efter 18-8 ved pausen sluttede Hornslet IF’s divisionsdamer efteråret på en fornem 2. plads i 3. Divisions pulje 2, fire point efter det suveræne og ubesejrede tophold Skive fH. Hornslet IF går derfor et spændende forår i møde, for her går jagten for alvor ind på Skive fH.

“Skive fH er gået igennem efterårets ti kampe uden pointtab, men jer er sikker på, at vi har holdet, som kan slå topholdet. Sætter de yderligere point til, er vi i direkte duel med Skive fH om førstepladsen og direkte oprykning til 2. division,” siger Hornslet IF’s træner Max Ørum Christensen.

Hornslet IF’s divisionsdamer har tabt to kampe i efteråret. Dels i den allerførste kamp i sæsonen til samme Skive-hold, og dels for nogle uger siden på udebane til Mejdal-Halgård med 27-26.

“Det var et træls pointtab, som vi skulle have undgået. Men ellers har vi vundet de øvrige kampe og mange af dem overbevisende,” mener Max Ørum Christensen.

Plads til eksperimenter

Overbevisende var det også i tirsdagens kamp på udebane mod Lemvig Nissum Håndbold, for kampen var lukket efter 20 minutter, hvor gæsterne fra Hornslet var foran med 10 mål.

“Det er altid en ubekendt faktor, når man på en hverdagsaften efter arbejde skal køre flere timer for at spille en kamp i Lemvig. Men pigerne var klar og skarpe denne aften,” siger Max Ørum Christensen.

Hornslet IF stillede op uden Maria Møller, som var forhindret på grund af arbejde. Desuden var det unge talent Mikkeline Mikkelsen ikke til rådighed efter en skade ved torsdagens træning, som holdt hende ude af både divisionsholdet og Jyllandsserieholdets seneste kamp. Til gengæld var målvogter Malene Breinbjerg med igen og stod en god kamp mod Lemvig Nissum Håndbold.

Ved halvleg var stillingen 18-8 til Hornslet IF, og derfor blev 2. halvleg brugt til at eksperimentere.

“Vi tabte reelt 2. halvleg, men det var især i det sidste kvarter, at vi sjuskede og spillede dårligt,” siger Max Ørum Christensen.

Andetholdet på førstepladsen

Efteråret bød ikke blot på succes for divisionsholdet, for også andetholdet i Jyllandsserien har klaret sig godt og sluttede trods et nederlag på 27-26 til Randers KFUM på en førsteplads. Funder GF slog nemlig Gødvad GIF, som derved trods pointlighed ikke kunne vippe Hornslet IF 2 af pinden på førstepladsen.

“Med førstepladsen får vi to point med over i den ombrudte pulje i Jyllandsserien, hvor der spilles om oprykning til 3. division.Det er ikke en målsætning, at vi skal rykke op, men det er et plus, at vi er med i oprykningsspillet,” siger Max Ørum Christensen.

Holdet i Jyllandsserien trænes af Therese Due, som er en af klubbens rutinerede divisionsspillere, men som i år er ude med en alvorlig knæskade. Klubbens unge talenter kan blive udviklet på holdet, og ifølge Max Ørum Christensen er der tre-fire spillere, som banker på til divisionsholdet.

Divisionsholdet holder juleferie og genoptager træningen 30. december. Første kamp er søndag 5. januar på hjemmebane i et lokalopgør mod HEI Skæring.

Kampfakta:

3. Division kvinder, Pulje 2

Lemvig Nissum Håndbold - Hornslet IF 22 - 30 (8 - 18)

Tirsdag 10. december kl. 20.00 i Arena Vestjylland Forsikring Lemvig

Målscorere:

  • Linda Assing Christensen, 9 mål
  • Simone Handberg Pedersen, 8 mål
  • Sara Thrue, 3 mål
  • Mai Søgaard Bang, 3 mål
  • Julie Kristine Svendsen, 3 mål
  • Emilie Gammelvind Sørensen, 3 mål
  • Katrine Solgaard, 1 mål

Publiceret 13 December 2019 23:30

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.