Simon Østergaard scorede otte mål og spillede en stor kamp i både forsvar og angreb i Nørre Djurs HK’s sikre sejr over Skive fH. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Simon Østergaard scorede otte mål og spillede en stor kamp i både forsvar og angreb i Nørre Djurs HK’s sikre sejr over Skive fH. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK ubesejret efter trænerfyring

Nørre Djurs HK havde ingen problemer med at besejre et ungt Skive fH-hold med 33-22. Nørre Djurs HK 2 vandt “finalen” over IF Ådalen og sluttede som nr. 1 i Jyllandsserien

Af
Martin Schultz

Nørre Djurs HK tog den fjerde sejr i træk, da holdet søndag eftermiddag på hjemmebanen i Nørre Djurshallen vandt en sikker sejr på 33-22 over Skive fH i håndboldens 2 division. Dermed har holdet rejst sig efter den nedsmeltning, som ramte holdet for en måneds tid siden, hvor Nørre Djurs HK efter en række skuffende resultater opsagde samarbejdet med cheftræner Benny Nielsen. Under den tidligere assistenttræner Jan Mathiesens ledelse er det nu blevet til lutter sejre, og holdet er kravlet op på en fjerdeplads her op til julens kamppause og kan skimte den top-tre placering, som var den forkromede målsætning for holdets anden sæson i 2. division.

I det hele taget blev det en god dag for herrehåndbolden i Nørre Djurs HK, for efter divisionskampen fulgte andetholdets kamp mod Ådalen IF om 1. pladsen i Jyllandsserien. Her vandt Nørre Djurs HK med 29 - 21 efter en lige stilling ved pausen og sikrede sig med førstepladsen retten til at tage to point med over i den ombrudte række, hvor der efter julepausen kæmpes om oprykning til 3. Division.

Syv U19 spillere på Skive fH’s hold

Kampen mod Skive fH blev ikke den store udfordring for Nørre Djurs HK, for ikke blot er Skive fH placeret på 2. Divisions næstsidsteplads, men også spillede Skive fH’s bedste hold i 1. Division samme dag kamp mod IK Skovbakken, og der var derfor ikke spillere man kunne rykke ned på andetholdet.

“Vi mødte et meget ungt hold fra Skive fH med syv U19 spillere. Men man skal altid være klar, og vi fik en fin start og var foran med 5-1 og førte med 13-3 efter 20 minutter. I slutningen af halvlegen sløsede vi og var ikke helt koncentrerede, så stillingen ved pausen var 16-9,” fortæller Nørre Djurs HK-træner Jan Mathiesen.

“I pausen snakkede vi om at fortsætte vores gode forsvarsspil og så være koncentrerede i angrebsspillet. Vi gik fra 16-9 til 19-10 og 24-16, og så skiftedes de to hold ellers til at score til slutstillingen. Vi kunne godt have holdt dem under 20 mål, men alt i alt var det en god kamp mod en overkommelig modstander,” siger Jan Mathiesen.

Ung målmand spillede en stor kamp

Nørre Djurs HK måtte igen se bort fra de skadede spillere Simon Søgaard Jensen, Rasmus Dalsgaard Lund og Mathias Nymark Jensen. Rasmus Secher Eldrup havde været syg i løbet af ugen og fik kun godt 12 minutter på banen. Det gav plads til Henrik Pedersen, som var med fra start og sammen med Mike Paulsen deltes om venstre back og playmaker-positionen. Også Martin “Bondemanden” Jensen var med og udmærkede sig med tre scoringer fra fløjen.

Målmand Magnus Møller-Sørensen, som er kommet til Nørre Djurs HK fra netop Skive fH, spillede hele kampen mod sine gamle kammerater.

“Magnus spillede en rigtig fin kamp og havde 15 redninger udover at han reddede to straffekast,” siger Jan Mathiesen. Derudover er der ros til de to topscorere, Simon Østergaard og Mike Paulsen, som begge scorede otte mål.

“Simon Østergaard scorede både fra fløjen, i kontraløb og fra backpladsen, hvor han aflastede Nicolaj Danefeld Hansen i både angreb og forsvar. Mike Paulsen satte spillet rigtig godt op og scorede otte mål, så det var også en udmærket præstation,” fortæller Jan Mathiesen, som også roser Mikas Korsgaard Christensen og Lasse Kristoffersen for godt samarbejde i midterforsvaret.

Nikolaj Moll Larsen, Henrik Pedersen og Martin “Bondemanden” Jensen kunne ikke holde fyraften efter sejren, for efter et kort hvil fortsatte de på banen i andetholdets kamp mod IF Ådalen.

Trænere fortjener en stor applaus

“Det blev en kamp, som jeg havde forventet det. Vi dominerede fra start til slut og kom hjem uden større problemer i en kamp, hvor vi fik brug for hele bredden,” siger den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen om sejren over Skive fH. Han er meget tilfreds med serien på fire sejre og en plads i tabellen, hvor man nu kan tillade sig at kikke opad.

“Det har været op ad bakke, og vi var nødt til at foretage nogle ændringer i vores organisation. Men jeg har aldrig været i tvivl om holdets potentiale, og jeg er tilfreds med, at vi nu kan gå ind i et forår med et håb om at nå vores målsætning om en top-tre placering. Der var nogle ting vi ikke kunne få ud over kanten, men vi fandt en god og sund måde at få det til at køre mellem spillere og trænere. Det mener jeg er baggrunden for de gode resultater,” siger Nicolaj Danefeld Hansen, som er meget tilfreds med trænerteamets indsats.

“De fik en opgave, og den har de løst. De fortjener en stor applaus.”

Nicolaj Danefeld Hansen er også meget tilfreds med andetholdets førstplads i Jyllandsserien i efteråret.

“Vi skal være bejlere til 3. Division og være med blandt de hold, som i foråret spiller om oprykning,” siger den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

Med sejren over Skive fH og en fjerdeplads i tabellen i 2. Division kan Nørre Djurs HK holde julepause med god samvittighed inden turneringen starter op igen efter nytår med en kamp mod Randers HH.

“Vi holder træningsfri op til jul, men spillerne skal træne fysisk og så ellers ud at løbe og slide på asfalten indtil vi mødes igen til træning 28. december. Så har vi tre træningsgange inden vi møder Randers HH,” slutter Jan Mathiesen.

Kampfakta

2. Division herrer, Pulje 1

Nørre Djurs HK - Skive fH 33 - 22 (16 - 9)

Søndag 8. december kl. 16.00 i Nørre Djurshallen

Målscorere:

  • Simon Østergaard, 8 mål
  • Mike Paulsen, 8 mål
  • Nikolaj Moll Larsen, 3 mål
  • Martin “Bondemanden” Jensen, 3 mål
  • Nicolaj Danefeld Hansen, 3 (1) mål
  • Henrik Pedersen, 3 mål
  • Mikas Korsgaard Christensen, 2 mål
  • Lasse Kristoffersen, 2 mål
  • Henrik Storm Pedersen, 1 mål

Publiceret 10 December 2019 22:21